Kandidatura Bostona za OI 2024 pod vprašajem

Župan Marty Walsh je postavil pod vprašaj kandidaturo mesta za izvedbo OI 2024, saj ni pristavil podpisa k soglasju.

Objavljeno
28. julij 2015 00.08
Boston 2024 Olympics
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Boston - Župan Bostona Marty Walsh je postavil pod vprašaj kandidaturo mesta za izvedbo poletnih olimpijskih iger leta 2024, saj ni pristavil podpisa k soglasju. Meni namreč, da ni nobenega zagotovila za zaščito davkoplačevalcev in Bostona v primeru, da pokrovitelji odpovedo sodelovanje ali da pride do izpada načrtovanih dohodkov med izvedbo iger.

»Še vedno verjamem v potencial olimpijskih iger, prav tako sem prepričan o koristnosti organizacije tako velikega športnega dogodka za naše mesto. A Boston in njegovi prebivalci potrebujejo močnejša zagotovila, saj morebiten izpad načrtovanih dohodkov ne sme bremeniti žepa meščanov,« je pojasnil Walsh. Guverner ameriške zvezne države Massachusetts Charlie Baker pa je zatrdil, da se bo v kratkem sestal z vodilnimi možmi ameriškega olimpijskega komiteja (USOC).

Kandidaturo za izvedbo poletnih olimpijskih iger leta 2024 so doslej potrdili Hamburg, Budimpešta, Pariz in Rim, pred dnevi jo je najavil tudi Toronto. Rok za oddajo vlog za organizacijo na sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) je sicer letošnji 15. september. MOK bo gostitelja izbral čez dve leti, prihodnja dva prireditelja pa bosta Rio (2016) in Tokio (2020).