Bejzbolisti Kansasa po 30 letih spet prvaki lige MLB

Na peti tekmi finala lige MLB je Kansas City s 7:2 premagal moštvo New York Mets in si zagotovil prvi naslov po letu 1985.

Objavljeno
02. november 2015 09.22
BASEBALL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Moštvo Kansas City Royals je osvojilo naslov prvaka v ameriški profesionalni bejzbolski ligi MLB. Na peti tekmi finala so s 7:2 premagali moštvo New York Mets in prvič po natanko 30 letih spet dvignili prestižno lovoriko. To jim je uspelo s skupnim izidom 4:1 v zmagah.

Potem ko je Kansasu spodletelo v sedmi tekmi lanskega finala proti San Franciscu, si tokrat ni dovolil novega poraza, četudi mu je že kazalo bolj slabo. Tako kot dan pred tem, je proti Metsom zaostajal z 0:2, nato pa uprizoril velik preobrat. V zadnji četrtini tekme so gostje po zaslugi Lorenza Caina in Erica Hosmera izenačili in izsilili podaljšek, v katerem so povsem zavladali na igrišču in prepričljivo osvojili drugi naslov prvaka lige MLB v zgodovini kluba.

Kansas je tako po Oaklandu leta 1989 postal prva ekipa, ki je do naslov prišel leto po porazu v finalu. Tudi New York na naslov čaka že dolgo - nazadnje ga je osvojil leta 1986, v finalu pa je pred tem nazadnje igral leta 2000.