Kauzer in Savšek zmagala v Tacnu

Peter Kauzer in Benjamin Savšek sta prvi dan mednarodnega tekmovanja v Tacnu slavila v slalomu na divjih vodah.

Objavljeno
01. april 2017 21.13
kajak kanu
N. Gr.
N. Gr.
Tacen - Prvi dan mednarodnega tekmovanja v slalomu na divjih vodah v Tacnu so se izkazali Peter Kauzer in Benjamin Savšek, ki sta zmagala med kajakaši oziroma kanuisti, Urša Kragelj, ki je bila druga med kajakašicami, in Janoš Peterlin, ki je bil med kajakaši tretji.

V konkurenci kajakašev je Kauzer olimpijskega prvaka, Britanca Joeja Clarka, prehitel za 1,82 sekunde, na tretje mesto pa se je uvrstil Kauzerjev klubski kolega Janoš Peterlin. Med najboljšo deseterico, kot deveti, je tekmo končal še Celjan Simon Brus.

Tudi med kanuisti je zmaga po zaslugi Savška ostala doma. Za 84 stotink sekunde je prehitel olimpijskega podprvaka Mateja Benuša s Slovaške. Tretji je bil Švicar Thomas Koechlin, peti Anže Berčič, osmi Jure Lenarčič, deseti pa Luka Božič.

Med kajakašicami je Kragljeva priveslala do drugega mesta, zaostala je le za Avstrijko Corinno Kuhnle, ki ji Tacen očitno res leži, saj je leta 2010 tu osvojila naslov svetovne prvakinje. Tretja je bila še ena Avstrijka Viktoria Wolffhardt. Ajda Novak je zasedla peto mesto, Eva Terčelj pa deseto.

Svoje predstavnice so Slovenci imeli tudi med kanuistkami, kjer je najboljši rezultat postavila Nina Bizjak s petim časom finala, Lea Novak je bila sedma, Alja Kozorog pa deseta. Zmagala je Slovakinja Sona Stanovska pred Ukrajinko Viktorijo Us in Čehinjo Moniko Jančovo.

V nedeljo na progi, ki bo junija gostila evropsko prvenstvo, slalomiste čaka še ena tekma. Prva vožnja se bo začela ob 10. uri, finale pa ob 14. uri.