Kauzer v polfinalu brezhiben in daleč najhitrejši

Finalni nastop na SP v slalomu na divjih vodah v Pauju si je zagotovil še kajakaš Martin Srabotnik z 8. časom polfinala.

Objavljeno
29. september 2017 17.43
J. P.
J. P.

Pau - Slovenski kajakaš Peter Kauzer je v polfinalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Franciji potrdil, da sodi v najožji krog favoritov za odličja, saj je postavil najboljši čas in se prebil med deseterico finalistov, v kateri je mesto z osmim časom našel tudi debitant na preizkušnjah te ravni Martin Srabotnik.

Oba sta s progo opravila brezhibno in brez dotikov, bila pa sta različno hitra. Prekaljeni 34-letni Hrastničan, dvakratni svetovni prvak in srebrni z lanskih olimpijskih iger v Riu, se je edini spustil pod mejo 90 sekund (89,28), prvega izzivalca, Francoza Borisa Neveuja, pa za seboj pustil za skoraj natanko štiri sekunde.

Mladi, 21-letni Srabotnik je za reprezentančnim kolegom zaostal za 5,80 sekunde. Manj uspešen je bil na 21. mestu Žan Jakše, ki je bil za finale prepočasen za skoraj sekundo in pol. Njegovo usodo je delila tudi kanuistka Nina Bizjak, ki je vpisala predzadnji, 29. čas polfinala, saj je izpustila ena od vrat in si nabrala kar 62 kazenskih sekund.

Finalni nastop kajakaše čaka od 17.47 naprej. Srabotnik se bo s progo spoprijel kot tretji, Kauzer kot zadnji.