Kauzer zgrešil vrata, Savšek vnovič brezhibno

Drugi dan mednarodnega slaloma na tacenskih divjih vodah je bil za našega srebrnega olimpijca manj uspešen kot prvi.

Objavljeno
02. april 2017 19.12
bsa*Savšek
J. P.
J. P.

Tacen - Drugi dan mednarodnega slaloma na tacenskih divjih vodah je bil za domač tabor nekoliko manj uspešen kot prvi. Srebrni olimpijec, kajakaš Peter Kauzer, je namreč v polfinalu zgrešil peta vrata in s kazenskim pribitkom 50 sekund na 69. mestu obtičal pred zaprtimi finalnimi vrati. S konkurenco je opravil dvakratni svetovni prvak, Francoz Boris Neveu, medtem ko sta se najboljša Slovenca Martin Srabotnik in Žan Jakše eden za drugim zvrstila na peto in šesto mesto. Janoš Peterlin je bil enajsti, Martin Albreht štirinajsti, Luka Čižman osemnajsti in Vid Kruder Marušič sedemindvajseti.

Med kajakašicami je Urša Kragelj, enako kot dan prej, zasedla drugo mesto, premoč pa priznala zgolj Avstrijki Viktorii Wolffhardt. Ajda Novak je bila dvanajsta, Lea Novak mesto slabša, razočarana pa je bila Eva Terčelj na 18. mestu, saj je zgrešila vrata in si privoščila še dva dotika. Med kanuistkami je za najboljši domač dosežek poskrbela devetouvrščena Nina Bizjak, najhitrejša je bila Avstrijka Nadine Weratschnig, pri kanuističnih dvojcih pa je v konkurenci zgolj sedmih posadk zmaga enako kot v soboto romala na Češko k Jonašu Kašparju in Mareku Šindlerju.

Za slovenski dosežek dneva pa je poskrbel kanuist Benjamin Savšek, ki ni ničesar prepustil naključju, temveč je ponovil sobotni podvig in opravil z vsemi tekmeci, še najbližje - na debelo sekundo - mu je prišel Rus Kiril Sitkin. Luka Božič, ki je iz dvojca presedlal v enosed, je končal tik pod stopničkami kot četrti, Jure Lenarčič takoj za njim, Žiga Taljat je bil štirinajsti. Tacenska proga bo sicer v začetku junija gostila evropsko prvenstvo slalomistov, pred tem bodo na tem prizorišču maja še izbirne preizkušnje za sestavo slovenske reprezentance.