Kedačič: En in edini cilj je trojček lovorik

Trener odbojkarjev ACH Volleyja bo večjo minutažo naklonil fantom, ki so bili doslej na stranskem tiru.

Objavljeno
05. oktober 2016 01.20
Trener Zoran Kedačič na tekmi ACH Volley Vojvodina,Ljubljana Slovenija 21.01.2016 [Odbojka,šport]
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – »Naredili bomo vse za osvojitev trojčka lovorik, interligaške in obeh domačih. To je en in edini cilj. Predvsem želimo vrniti pokalno trofejo v našo vitrino, od tega ne bežimo,« je pred sobotnim začetkom nove sezone odbojkarskega DP poudaril trener ACH Volleyja Zoran Kedačič.

Moštvo je zdaj popolnjeno, tik pred zdajci ga je okrepil še korektor Apostolos Armenakis. »Vsaka sezona je nova zgodba, sploh ko zamenjaš toliko igralcev. Težko primerjam Erica Mochalskega, ki ga ob prihodu v Ljubljano ni nihče poznal, tu pa se je razvil v vrhunskega korektorja, z novim sprejemalcem Alexom Slaughtom, za katerega želim, da bi šel po rojakovih stopinjah, saj je vsaj tolikšen talent kot Eric. Želim si, da bi zasedba hitreje kot minula leta postala kompaktnejša. To je edina prava pot: ekipna kemija, medsebojno zaupanje, pravi način medsebojnega komuniciranja,« poudarja Kedačič.

»Z zasedbo iz minule sezone ni bilo, z mojega vidika, nič narobe. Z njo sem bil zadovoljen, športnemu direktorju sem takoj po koncu finala dejal, da bi bil najbolj vesel, če bi moštvo, ki je končno izgledalo, kot bi ekipa morala izgledati, ostalo nespremenjeno, a sem dobil odgovor, da bi bila takšna zasedba predraga. Po drugi strani pa sem si želel malenkostno prevetriti kader, predvsem na podajalskem položaju, pa tudi Jani Kovačič je najboljši libero, kar jih premore Slovenija. Nobene okrepitve nismo pripeljali na silo, na vrat na nos, nihče ni nikogar vsiljeval. Želeli smo si korektorja, ki bi resnično padel v to moštvo, kar nekaj kandidatov smo zavrnili, naša prva želja – žal neuslišana – pa je bil Tonček Štern,« pojasnjuje trener zmajev.

Njegova zasedba je v pripravljalnem obdobju dvakrat izgubila in enkrat remizirala s Calcitom Volleyballom. Kedačič se s tem ne obremenjuje: »To mi ne pomeni nič. Še z nobeno zasedbo nisem v pripravljalnem obdobju zgolj zmagoval. Kaj mi pomaga deset zaporednih uspehov, če pa nato, ko bo treba, ne bom imel nobene pametne taktične zamisli ali opcije menjave. Zato so mi pripravljalni porazi ta hip zadnja skrb. S Calcitom se bomo, kot z vsakim drugim nasprotnikom, ubadali, ko bo prišel na vrsto.«

Bo na račun tega, da bo v prvi plan porinil koga od igralcev, ki se doslej ni naužil minutaže, tvegal tudi kak poraz v začetnem delu sezone? »Verjamem, da tudi v takem primeru ne bo poraza, forsiral pa ne bom nikogar. Glede na to, kako treniramo v tem trenutku, me ne bi smelo skrbeti, kakšna bo postava na parketu. Po drugi strani pa bo treba tudi udarno sedmerko držati v pogonu, da se začuti in uigra.«

Nov koncept lige prvakov s kvalifikacijami se mu dopade. »Po vzoru nogometne LP se bodo lahko tudi v odbojki države, ki doslej te možnosti niso imele, potegovale za vstop med elito. To ni nič slabega, niti za nas – igrali bomo kvečjemu več tekem kot doslej, tudi če obstanemo v kvalifikacijah, bomo še vedno nadaljevali v pokalu CEV, kjer se da prav tako kakovostno tekmovati. Želim si čim dlje nastopati v Evropi. Če se prebijemo v skupinski del, bo to odličen rezultat, se pa vsi zavedamo, da je LP za nas bonus, privilegij, velik plus,« je končal trener ACH Volleyja.