Klavora, Bertoncelj in Kysselefova na stopničkah v Cottbusu

Gimnastičarji Rok Klavora, Tjaša Kysselef in Sašo Bertoncelj so se na 3. tekmi svetovnega pokala uvrstili na stopničke.

Objavljeno
02. april 2016 15.05
Posodobljeno
02. april 2016 15.10
GIMNASTIKA - Svetovni pokal Ljubljana
M. Ž.
M. Ž.

Cottbus - Slovenski gimnastičarji Rok Klavora, Sašo Bertoncelj in Tjaša Kysselef so se na tretji tekmi svetovnega pokala v Cottbusu uvrstila na stopničke. Klavora je bil drugi na partterju, Bertoncelj tretji na konju z ročaji, Kysselefova pa tretja na preskoku.

Za Roka Klavoro je to že tretja uvrstitev na zmagovalni oder v tej sezoni, potem ko je bil drugi že na tekmah v Bakuju in Dohi.

Klavora je za svoj nastop prejel oceno 14,866 in zaostal le za Brazilcem Diegom Hypolitom (15,466), tretji pa je bil Ukrajinec Oleg Vernjajev (14,833).

»Včeraj sem se odločil, da bom kalkuliral. Kolebal sem med vajo z izhodiščno oceno 6,4 in 6,2. Videl sem, da so se ostali ogrevali za močne sestave. Računal sem, da bom šel z vajo 6,2. Brazilec je dobil oceno 15,4. Druga ocena je bila 14,8. Odločil sem se, da grem z vajo 6,2, jo naredim lepo in bo dovolj za stopničke. Za prvo mesto ne, ker je Hypolito lepo naredil. Moja vaja je bila lepa, podobna kvalifikacijski, čeprav sem v finalu dobil nižjo oceno. Sem zadovoljen. Ostali so 'kiksali', jaz sem lepo naredil in to je to,« je dejal Klavora.

Kysselefova ni pričakovala odličja

Na preskoku je zmagala Uzbekistanka Oksana Čusovitina z oceno 14,700. Druga je bila Kitajka Jing Wu (14,350), tretja pa Kysselefova (13,966).

»V Cottbusu nisem pričakovala odličja. konkurenca je bila 'huda'. Imela sem srečo, da sem jo dobila. Mislila sem, da bo dobro, če že pridem v finale, ko smo šli na tekmo. Izkoristila sem napake tekmice. Naredila sem svoje po najboljših možnostih. Potem sem samo čakala in gledala tekmo,« je pojasnila Kysselefova.

Na preskoku je tekmovala tudi Teja Belak in zasedla sedmo mesto (13,599): »Prvi skok sem padla. Malo sem razočarana. Težava je bila, ker sem bila zadnja v skupini. Od ogrevanja do skoka je trajalo. Imela sem mehke noge,« je o svojem nastopu povedala Belakova.

Bertonclju kljub bolečinam v trebuhu do tretjega mesta

Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji končal na tretjem mestu, ki si ga je delil z Mehičanom Danielom Corralom (14,700), drugi je bil Oleg Vernjajev (15,000), prvi pa Britanec Louis Smith (15,100).

»Tretji že spet, spet sem si ga delil. Fenomenalno. Zadovoljen sem bil, da sem prišel v finale zaradi vseh imenitnih telovadcev tukaj v Cottbusu. Potem pa še tole ... Na koncu sem tretji, sploh se ne morem pritoževati,« pravi Bertoncelj, ki se tokrat ni toliko obremenjeval s še vedno razbolelim komolcem, tokrat ga je pestilo nekaj drugega: »Komolec za lažjo vajo ni težaven. Malenkostno doziram elemente, počasi bom stopnjeval. Danes je bil večji problem trebuh, nekaj sem pojedel in nisem vedel, ali bom sploh lahko tekmoval.«

Tudi jutri bodo v Cottbusu finali po orodjih, izmed Slovencev bo tekmovala le Teja Belak, ki jo čaka nastop na gredi.