Klinarjevi dve zmagi v Radovljici

Slovenska olimpijka Anja Klinar je na mitingu v Radovljici slavila na 400 metrov mešano in 200 metrov prosto.

Objavljeno
18. julij 2015 23.21
Plavanje
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Radovljica - Plavalka Gorenjske banke Radovljice Anja Klinar je bila prvo ime mitinga v domačem bazenu na Gorenjskem, kjer je prvi dan zmagala na 400 metrov mešano in 200 metrov prosto.

Slovenska olimpijka je že v uvodni disciplini na 400 metrov mešano, ki velja za eno najtežjih v plavanju, je 27-letna Jeseničanka s 4:43,77 krepko ugnala vso konkurenco, nato pa je v tekmi potnic za avgustovsko svetovno prvenstvo v Kazanu z 2:00,22 slavila še na 200 metrov prosto.

V tej disciplini, tekmo si je ogledala tudi olimpijska podprvakinja iz Pekinga Sara Isaković, je Ravenčanka Gaja Natlačen za Makedonko Anastazijo Bogdanovski osvojila tretje mesto, za njo pa sta se zvrstili še dve potnici za bližnje svetovno prvenstvo v Rusiji, Tjaša Oder iz Fužinarja in Špela Perše iz domačega kluba.

»Današnja nastopa sta solidna. Vesela sem dveh zmag, posebej pa dosežka na 400 metrov mešano, kjer nisem šla povsem na polno, saj sem imela takoj nato še start na 200 metrov prosto. Zadovoljna sem tudi zato, ker smo imeli še zelo naporne treninge in dosežka sta v redu. Morda malce moti izid na 200 metrov prosto, saj že pol leta dosegam ta izid okrog 2:00 in želela sem si izid pod dvema minutama, a očitno bo to moralo še malo počakati,« je bila z odplavanim zadovoljna Klinarjeva, ki jo v nedeljo čakata še zadnja testa na 400 metrov prosto in 200 metrov delfin.

Vozlovi zmaga na 50 metrov prsno, Govejškova prva na 100 metrov delfin

V izredni vročini na odprtem bazenu je z 32,06 na 50 metrov prsno še enkrat prepričala Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, na 200-metrski razdalji pa je morala Vozlova v zanimivi tekmi priznati premoč Estonki Mariji Romanjuk, varovanki Petra Mankoča.

Velenjčanka Nastja Govejšek je slavila na 100 metrov delfin (1:01,20), na 50 metrov prosto pa je bila četrta. »Pozna se utrujenost, zato seveda ni prave svežine na 100 metrov delfin. Svoje je naredilo tudi vroče vreme, ki te malo izmuči in izgubiš malo občutka, zato so izidi morda malce slabši od pričakovanj. A sem optimistična za svetovno prvenstvo in na 50 metrov delfin si želim tudi nastop v polfinalu. Letos smo delali zelo dobro, zdaj se moram le še spočiti,« je po tekmi povedala Govejškova.

Že ob koncu dopoldanskega dela je Ravenčanka Odrova z 8:45,00 slavila na 800 metrov prosto, njena klubska kolegica Gaja Natlačen je bila počasnejša sedem sekund. Med plavalci, ki bodo čez 14 dni nastopili na sotočju rek Kazanka in Volga, pa je Radovljičan Robert Žbogar zmagal na 400 metrov mešano in bil tretji na 100 metrov delfin.

Med Slovenci sta se zmag veselila še mlada Ava Schollmayer in Aleksander Rupar, ki sta bila najboljša na 100 metrov hrbtno.