Kljub slabemu počutju Mihalinčeva zmagala

Slovenska atletinja je opravila z vso konkurenco v teku na 100 m na mitingu v Turkuju. Tomičeva diskvalificirana.

Objavljeno
30. junij 2016 00.55
suhadolnik mihalinec
J. P.
J. P.

Turku - Najboljša slovenska atletinja minulega leta Maja Mihalinec (Velenje) je na mitingu prve kategorije Evropske atletske zveze v Turkuju s časom 11,46 zmagala v finalu teka na 100 metrov. Ugnala je tudi Mariely Sanchez iz Dominikanske republike (11,64) in Francozinjo Ayodele Ikuesan (11,68).

»Vzdušje je bilo odlično, tudi razmere so bile takšne, kakršne sem si vso sezono želela, čeravno se je med tekom zdelo, da predvsem zadnjih dvajset metrov veter močno piha s strani. Žal pa sem se med ogrevanjem začela počutiti vse slabše, bila sem brez moči, od koder verjetno tudi slabši rezultat, kot bi ga želela. Upam, da nisem staknila kakšne viroze in je počutje zgolj začasno, da se bom lahko normalno pripravljala za evropsko prvenstvo,« je za STA komentirala Mihalinčeva.

Druga slovenska predstavnica Marina Tomič (Kladivar) pa je bila že v kvalifikacijah teka na 100 metrov z ovirami diskvalificirana, ker je tekmovalki na sosednji stezi porušila zadnjo oviro. V finalu je sicer s konkurenco opravila domačinka Nooralotta Neziri, ki se je edina spustila pod mejo trinajstih sekund (12,91). »Tekma je bila pestra, z veliko nihanji v ritmu. Pokazala sem veliko dobrega, žal pa se napake vlečejo že zadnje tri tekme,« je pojasnila Tomičeva.