Ko se olimpijski zmagovalki zlomi palica ... (VIDEO)

Ameriška atletinja Jenn Suhr, olimpijska zmagovalka v skoku s palico, je ob neobičajni nezgodi utrpela številne poškodbe.

Objavljeno
09. avgust 2014 00.40
Pole Vault Suhr Injured Athletics
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Churchville - Olimpijski zmagovalki v skoku s palico, ameriški atletinji Jenn Suhr, je sreča pred dnevi obrnila hrbet, saj se je po spletu zares nesrečnih okoliščin poškodovala v domači telovadnici v Churchvillu. Pripetila se ji je sila neobičajna nezgoda, saj se ji je med skokom zlomila palica, zaradi česar je ob kriku izjemne bolečine z vso silo treščila na tla in pri tem utrpela poškodbe rebra, levega zapestja, roke, rame in vratu, k sreči pa jo je odnesla vsaj brez zloma.

Soprog in trener nesrečne 32-letnice, Rick Suhr, je pojasnil, da so jo takoj prepeljali v bolnišnico v Rochestru in jo urgentno oskrbeli. »Verjemite mi, ni mi bilo lahko gledati kot trenerju, še manj pa kot možu. Težko je reči, koliko časa bo trajalo okrevanje. Tri tedne ali tri mesece - nikoli ne veš,« je poudaril Rick.

Američanka, njen rekord na prostem je 502 cm, v dvorani pa 492 cm, sicer velja za eno od glavnih favoritk tudi na prihodnjih olimpijskih igrah leta 2016, na katerih bo branila zlato, zmago na lanskem svetovnem prvenstvu v Moskvi pa ji je izpred nosu speljala domača adutinja Jelena Isinbajeva. Leta 2008 so jo razglasili za ameriško atletinjo leta.