Kocijančič še zadnjič vodil sejo OKS

Janez Kocijančič, ki je OKS vodil od ustanovitve leta 1991, je zadnjič vodil sejo izvršnega odbora.

Objavljeno
25. november 2014 19.14
*lvi* OZADJA
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Seja izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je še zadnjič potekala pod vodstvom Janeza Kocijančiča, ki je komiteju predsedoval vse od osamosvojitve leta 1991. Dolgoletni predsednik bo po novem imenovan za častnega predsednika OKS.

Kandidati za novega predsednika so ljubljanski župan Zoran Janković, podpredsednik OKS in predsednik Judo zveze Slovenije Bogdan Gabrovec in srebrni olimpijec iz Atlante 1996 Andraž Vehovar. Kdo izmed njih bo sedel na Kocijančičevo mesto bo znano po volilni skupščini 16. decembra. »Volilni postopek mora biti demokratičen, vendar pa tudi enostaven in učinkovit. Ni dobro, če je pri vodenju veliko konfliktov. Temeljni princip mora biti učinkovito delovanje krovne slovenske športne organizacije, to je moje priporočilo novemu vodstvu. Sam se poslavljam z izjemnimi spomini na vsa ta leta. Ob prijetnih je bilo potrebno reševati tudi številne manj prijetne zadeve, zato se zahvaljujem tudi vsem sodelavkam in sodelavcem, ki so pomagali voditi slovenski šport,« je na svoji zadnji seji povedal Janez Kocijančič.

Poleg priprav na decembrsko volilno skupščino, na kateri bodo izbrali tudi podpredsednike, člane IO, nadzornega odbora ter disciplinske komisije OKS, so danes govorili tudi o primeru Vanesse Mae oziroma suspendiranemu Vladu Makucu, namesto katerega so v strokovni svet imenovali Blaža Lešnika. Še pred tem pa so čestitali članici IO Tjaši Andree Prodsenc, ki je bila sredi novembra spet izvoljena v predsedstvo Mednarodnega arbitražnega razsodišča za šport (Cas).