Kocijančiču nagrada, na sredozemskih igrah tudi Portugalska

Na skupščini odbora držav, ki nastopajo na sredozemskih igrah, so potrdili, da se jim bo pridružila tudi Portugalska. 

Objavljeno
17. oktober 2017 12.52
Otvoritev nogometnega centra na Brdu pri Kranju 06.maja 2016 [nogomet,otvoritve,NZS,nogometni center,Brdo pri Kranju,Janez Kocijančič]
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Tarragona - V španski Tarragoni, ki bo prihodnje leto gostila 18. sredozemske igre, se je sestala skupščina Mednarodnega odbora sredozemskih iger. Najpomembnejša novica je, da se je sredozemskim igram pridružila Portugalska.

Na igrah, Tarragona jih bo gostila od 22. junija do 1. julija prihodnje leto, se bo 25 starim članicam, ki tekmujejo v 33 disciplinah, kot 26. tako pridružila še Portugalska.

Skupščina, Olimpijski komite Slovenije je zastopal Žiga Dobnikar, je podelila tudi svoja najvišja priznanja, Red za zasluge, ki sta jih prevzela Sirka Nour El-Houda Karfoul in Španka Teresi Zabell, preostale tri nagrade pa so prejeli nekdanji dolgoletni predsednik OKS Janez Kocijančič, Italijan Rafaelle Pagnozzi in Francoz Maurice Vrillac, ki se skupščine niso udeležili, zato bodo priznanja prejeli na eni od prihodnjih priložnosti.

Skupščina je bila tudi volilna. Vnovič je bil za predsednika izbran Alžirec Amar Addadi, je pa organizacija ostala brez generalnega sekretarja. Na zasedanju pa sta se predstavila tudi oba gostitelja naslednjih iger. Španska Tarragona bi morala tekmovanja izvesti že letos, a so ga zaradi krize v državi prestavili na prihodnje leto, ter alžirski Oran, ki bo igre gostil leta 2021.