Komel po svetovni avanturi vnovič doma

Odbojkar Alan Komel, nekdanji reprezentant in sprejemalec ACH Volleyja, spet v majici GEN-I Volleyja.

Objavljeno
19. november 2017 23.33
Janez Porenta
Janez Porenta
Prvačina – Odbojkarji GEN-I Volleyja so se v tej sezoni vrnili med ligaško elito tudi po spletu okoliščin. SIP Šempeter, ki bi moral nadaljevati v prvoligaškem tekmovanju, se je temu odpovedal, torej je mesto pripadlo drugouvrščenemu drugoligašu s Severne Primorske. V klubu so si za cilj postavili obstanek med elito, kar pa ne bo lahka naloga, očitno se bodo proti izpadu na vse pretege borili s Krko in Črnučami.

V sedmem kolu so doživeli šesti poraz, ki je bil na gostovanju pri prebujeni Panviti Pomgrad pričakovan. A dvoboj je imel drugačen poudarek: prvič je namreč majico GEN-I Volleyja oblekel nekdanji reprezentant in član ACH Volleyja, prekaljeni 35-letni in 191 cm visoki sprejemalec Alan Komel, ki si je v Prvačini služil kruh že med letoma 2004 in 2007, preden ga je pot vodila po vsem svetu. Igral je v Italiji, Grčiji, Izraelu, Libanonu in nazadnje v Turčiji pri Torulu.

Moštvo, ki ga vodi Rade Dačović, ima zdaj v kadru tri izkušene sprejemalce, ob Komelu še Andraža Palisko in Srba Ivana Perovića, ki se je soigralcem prav tako pridružil naknadno, tokrat pa ga je ravno novi prišlek (oba sta, zanimivo, svojčas igrala v Libanonu pri Zahri) izrinil iz začetne postave. Komel je v Murski Soboti odigral ves dvoboj in prispeval 9 točk, od tega dve z asoma in eno z blokom, v napadu je bil tretjinsko, pri sprejemu pa 43-odstotno uspešen. Svojo kakovost je dokazal s tem, da ni v 19 poskusih storil niti ene napake v napadu.