Konec Beckhamovih sanj o OI

BBC poroča, da za angleškega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama v olimpijski reprezentanci ne bo prostora.

čet, 28.06.2012, 13:34

London - Čeprav naj bi bil angleški nogometni zvezdnik David Beckham, ki si kruh služi v ZDA pri Los Angels Galaxy, že povsem blizu uresničitve svojih sanj, očitno nastopa na olimpijskih igrah v Londonu ne bo dočakal. Mnogi so sicer namigovali, da ga ob veliki podpori, ki jo je kot ambasador izkazal prirediteljem OI, mesto v olimpijski reprezentanci že čaka, je danes otoška televizija BBC poročala, da se mu ni uspelo prebiti v 18-člansko ekipo.

Nekdanji kapetan angleške reprezentance se je sicer pred časom prebil na skrajšan 35-članski seznam selektorja Stuarta Pearcea, v končni izbor 18-erice pa se 37-letnemu nogometašu LA Galaxyja vseeno ni uspelo prebiti. Uradno bo sicer Pearce končni seznam igralcev za olimpijski turnir objavil 6. julija.

BBC se ob tem sklicuje tudi na poročanje časnika The Times, ki je nedavno objavil, da si je Pearce nedavno ogledal tekmo LA Galaxyja, za tem pa se namesto Beckhama odločil za Micaha Richardsa.

»Vsi vedo, kako veliko mi pomeni igranje za reprezentanco. Bilo bi mi v čast, če bi lahko zastopal barve Velike Britanije pred domačimi navijači v Londonu. Seveda sem zelo razočaran, vendar pa ne boste našli večjega navijača otoške ekipe, kot bom jaz. Navijal bom, da bi ekipa osvojila olimpijski naslov,« je novico komentiral Beckham, ki je bi bil eden od trojice igralcev, ki so na olimpijskem turnirju po pravilih Mednarodnega olimpijskega komiteja lahko starejši od 23 let.

Pearce je pred nekaj meseci jasno zatrdil, da Beckhamovo ambasadorstvo pri izboru v reprezentanco ne bo imelo vpliva, temveč bo igralce izbral glede na pripravljenost. »Odličen predstavnik iger je, toda to zanj še vedno ni zagotovilo, da bo v ekipi. Izbral bom izključno glede na pripravljenost. Beckham bo imel pri tem povsem enake kriterije kot vsi drugi, pa nja bo mlad ali starejši,« je zatrdil britanski selektor.

 

Prijavi sovražni govor