Konec Beckhamovih sanj o OI

BBC poroča, da za angleškega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama v olimpijski reprezentanci ne bo prostora.

čet, 28.06.2012, 13:34

London - Čeprav naj bi bil angleški nogometni zvezdnik David Beckham, ki si kruh služi v ZDA pri Los Angels Galaxy, že povsem blizu uresničitve svojih sanj, očitno nastopa na olimpijskih igrah v Londonu ne bo dočakal. Mnogi so sicer namigovali, da ga ob veliki podpori, ki jo je kot ambasador izkazal prirediteljem OI, mesto v olimpijski reprezentanci že čaka, je danes otoška televizija BBC poročala, da se mu ni uspelo prebiti v 18-člansko ekipo.

Nekdanji kapetan angleške reprezentance se je sicer pred časom prebil na skrajšan 35-članski seznam selektorja Stuarta Pearcea, v končni izbor 18-erice pa se 37-letnemu nogometašu LA Galaxyja vseeno ni uspelo prebiti. Uradno bo sicer Pearce končni seznam igralcev za olimpijski turnir objavil 6. julija.

BBC se ob tem sklicuje tudi na poročanje časnika The Times, ki je nedavno objavil, da si je Pearce nedavno ogledal tekmo LA Galaxyja, za tem pa se namesto Beckhama odločil za Micaha Richardsa.

»Vsi vedo, kako veliko mi pomeni igranje za reprezentanco. Bilo bi mi v čast, če bi lahko zastopal barve Velike Britanije pred domačimi navijači v Londonu. Seveda sem zelo razočaran, vendar pa ne boste našli večjega navijača otoške ekipe, kot bom jaz. Navijal bom, da bi ekipa osvojila olimpijski naslov,« je novico komentiral Beckham, ki je bi bil eden od trojice igralcev, ki so na olimpijskem turnirju po pravilih Mednarodnega olimpijskega komiteja lahko starejši od 23 let.

Pearce je pred nekaj meseci jasno zatrdil, da Beckhamovo ambasadorstvo pri izboru v reprezentanco ne bo imelo vpliva, temveč bo igralce izbral glede na pripravljenost. »Odličen predstavnik iger je, toda to zanj še vedno ni zagotovilo, da bo v ekipi. Izbral bom izključno glede na pripravljenost. Beckham bo imel pri tem povsem enake kriterije kot vsi drugi, pa nja bo mlad ali starejši,« je zatrdil britanski selektor.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se