Konec za Tokiča v Budimpešti

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je končal z nastopi na evropskem prvenstvu.

Objavljeno
21. oktober 2016 23.36
TABLE TENNIS-OLY-2016-RIO
A. V.
A. V.
Budimpešta - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič je nastope med posamezniki na evropskem prvenstvu v Budimpešti končal v drugem krogu. Danes ga je premagal Finec Benedek Olah s 4:2. Na EP ima Slovenija v konkurenci le še Alex Galič med ženskimi dvojicami.

Tokić je danes doživel dva poraza, po katerih je ostal brez bojev za najvišja mesta. Že popoldne je v navezi s Srbom Aleksandrom Karakaševićem nastopil med moškimi dvojicami. Čeprav sta vodila že z 2:0 v nizih, sta dvoboj proti Portugalcema Tiagu Apolonii in Joau Geraldu izgubila s 3:4.

Zvečer je bil Tokič spet na delu in skušal priti v tretji krog med posamezniki. Začel ni najbolje, njegov tekmec je povedel z 2:0 po tesno dobljenih prvih nizih (13:11, 11:9), potem je sledil preobrat in dva dobljena niza slovenskega igralca.

Toda po zanesljivih 11:6 in 11:9 za Tokića se je Finec spet vrnil v igro, dobil peti niz, nato pa še šestega z 12:10 in si zagotovil nadaljevanje tekmovanja, kjer bo v soboto njegov nasprotnik Poljak Daniel Gorak.

Slovenija ima tako v Budimpešti le še eno tekmovalko. Galičeva se je med ženskimi dvojicami prebila med osmerico najboljših, potem ko je v navezi s Švicarko Rachel Moret danes uspešno nadaljevala preboj proti vrhu. V dvoboju drugega kroga sta bili s 4:2 uspešni v boju s Poljakinjama Katarzyno Grzybowska-Francovo in Natalio Partyka.

V sobotnem polfinalu se bosta Slovenka in Švicarka merili z Nemkama Kristin Silbereisen in Sabine Winter.