Koprčanke izenačile v malem finalu, Murskosobočani do končnega tretjega mesta

Odbojkarice Kopra so na tekmi za končno tretje mesto premagale Alianso in izid izenačile na 1:1, odbojkarji Panvite so že tretji.

Objavljeno
20. april 2013 22.10
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Koper - Odbojkarice Luke Koper so v drugi tekmi za tretje mesto v 1. DOL Radenska Naturelle premagale Alianso s 3:0 (20, 19, 24) in izid v zmagah izenačile na 1:1. Tretja tekma bo v petek, 26. aprila, ob 19. uri v Šempetru.

Če so na prvi tekmi za končno tretjo mesto Savinjčanke slavile brez težav, je to danes uspelo Koprčankam. Slednje so bile boljše vse tri nize, še največ odpora so gostje nudile v tretjem nizu. Aliansa in Luka Koper sta se letos pomerili sedmič, Primorke pa so zmagale šele drugič.

Domačinke so odločno krenile v prvi niz, gostje so izenačile na četrti točki, od 8:8 pa so precej bolje zaigrale Koprčanke. Šempetranke so še enkrat izenačile na 13:13, po tem pa so Primorke prvi niz odločile v svojo korist. V začetku drugega je bilo izenačeno do 3:3, po tem rezultatu pa so znova točke večinoma osvajale domače odbojkarice. Ko je bilo 12:6, nato pa še 16:7, je bilo jasno, da Savinjčanke niso tako razigrane kot na prvi tekmi, tako da je tudi drugi niz pripadel Primorkam.

Igralke Alianse so nekoliko bolje odprle tretji niz in nekaj časa vodile za točko. A to ni dolgo trajalo. Domačinke so spet povedle, vodile za dve ali tri točke, gostje pa so jih ujele na 21. točki. Koprčanke so se spet oddaljile za +2, Šempetranke so se v zaključku še enkrat približale (25:24), a zadnja točka in zmaga je pripadla Koprčankam.

Panviti tretje mesto v moški konkurenci

Murska Sobota - Odbojkarji Panvite Galexa so v odločilni tekmi za tretje mesto 1. DOL Radenska Classic doma premagali Astec Triglav s 3:0 (17, 16, 23) in serijo dobili z 2:1 v zmagah.

 

Vsega slabo uro in pol so potrebovali odbojkarji Panvite, da so v polni domači dvorani v Murski Soboti na odločilni tretji tekmi še drugič ugnali Triglav in si tako priigrali končno tretje mesto v državi.

Sobočani so pričeli odločno, vseskozi vodili, in ekspresno dobili uvodni niz na 17. točki po uspešnem napadu korektorja Milana Mijalkoviča. Domači napad je deloval odlično in zasedba Dejana Fujsa je v tem obdobju minimalno grešila.

Podobno je bilo tudi nadaljevanje. Drugi niz je s točko iz servisa začel bloker Uroš Pavlovič, po številnih napakah gostov pa je nato pri Panviti poleg odličnega servisa začel delovati še blok in nemočni Kranjčani so morali priznati premoč nasprotniku tudi v drugem nizu. Sobočani so Kranjčane tokrat pustili na 16. točki, drugi niz pa so po začetnem udarcu Mijalkoviča z napako zaključili kar triglavani sami.

Prekmurci zatem prepričljivega vodstva z 2:0 v nizih niso več spustili iz rok. Nadaljevali so eno boljših predstav v letošnji sezoni in od bronaste medalje v državnem prvenstvu so bili oddaljeni zgolj še streljaj. A pred medaljami je bil še zadnji, na koncu najbolj izenačen niz.

Sobočani so spet povedli, vodili tako pri prvem kot pri drugem tehničnem odmoru, nato pa je za trenutek zmanjkalo domačega napada in Kranjčani so izid izenačili na 16. točki. Trener Triglava Matej Maček je s številnimi menjavami sicer vzpostavil ravnotežje in po tem, ko sta se tekmeca izmenjavala v vodstvu do 22. točke, so Sobočani po napaki Andreja Štembergar-Zupana in uspešno zaključenem napadu domačega kapetana Andreja Tota prišli do prve žoge zaključne žoge za zmago. Izkoristili so drugo oziroma poklonili so jim jo gosti, saj je Štembergar-Zupan žogo po servisu poslal v mrežo.