Košakova in Govejškova do stotinke poravnani

Plavalec Olimpije Aljaž Kerč se je na DP na manj kot tri desetinke približal državnemu rekordu na 200 m prsno.

Objavljeno
31. julij 2016 23.55
bsa*Govejšek plavanje
J. P.
J. P.

Ravne na Koroškem - Zadnji dan kategorijskega plavalnega državnega prvenstva na Ravnah je za enega najopaznejših dosežkov poskrbel član Olimpije Aljaž Kerč, ki se je na 200 metrov prsno s časom 2:15,83 na zgolj tri desetinke približal lastnemu državnemu rekordu. V ženski konkurenci je s tekmicami opravila njegova klubska kolegica Neža Klančar.

Izjemno razburljivo je bil med dekleti na 50 metrov prosto, saj sta se na najvišjo stopničko zmagovalnega odra kar skupaj povzpeli Celjanka Anemari Košak in Velenjčanka Nastja Govejšek, medtem ko je bil med fanti najprepričljivejši šele 19-letni Ribničan Chad Andoljšek.

Njegov klubski sotekmovalec Robert Lovšin je bil najboljši na 100 metrov delfin, edino nedeljsko ravensko zmago v ženski posamični konkurenci pa je v isti disciplini vpisala Maruša Mlinar. Na največji, 1500-metrski razdalji, sta bila korak pred tekmeci Mariborčan Grega Popovič in Radovljičanka Špela Perše, za katero je bil to zadnji preizkus pripravljenosti pred olimpijskimi igrami v Riu, na katerih bo tekmovala v daljinskem plavanju.