Kozmus kljub zmagi ni kipel od navdušenja

Slovenski atlet Primož Kozmus je na mitingu na Švedskem pričakoval met prek 80 m, kladivo pa je vrgel 77,69 m daleč.

Objavljeno
23. julij 2013 23.21
jsu*Kozmus
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Karlstad - Slovenski atlet Primož Kozmus je na mitingu EAA na Švedskem zmagal v metu kladiva, vendar pa z dosežkom 77,69 m le malo pred avgustovskim SP v Moskvi ni bil povsem zadovoljen.

»Pričakoval sem daljši met. Želel sem preseči osemdesetmetrsko znamko. Težko najdem pravi razlog, zakaj se mi ni posrečilo, verjetno predvsem zaradi napak v tehničnem modelu meta. Čutim, da lahko vržem dlje. Rezultat je tak, kot je, čaka me še nekaj dela. Do SP je še dosti časa, zato sem prepričan, da lahko dvignem rezultate na tako raven, kot bo potrebna za vrhunski izid. Poškodba gležnja je pozdravljena in glede tega sem tokrat tekmoval, kot je to potrebno,« je poudaril Kozmus.

Brežičan bo konec tedna nastopil še na DP v Celju. »Upam, da bom tam kladivo vrgel prek 80 m. Pripravljen sem dobro, tudi na treningih sem metal več kot tokrat. Toda tudi drugi tekmovalci so imeli danes težave, vendar to ni izgovor. Čakam na nedeljo in upam na dober izid,« je pojasnil Kozmus.

Drugi je bil Slovak Marcel Lomnicky (76,66), drugi tudi na zadnjih dveh univerzijadah in tretji na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2006. Tretje mesto je zasedel Ukrajinec Aleksij Sokirski (76,35), četrti pa je bil Poljak Szymon Ziolkowski (74,52), nekdanji olimpijski zmagovalec (2000) in dvakratni svetovni prvak (2001 in 2005). Ziolkowski je na SP 2009 v Berlinu, na katerem je zmagal Kozmus, osvojil srebrno kolajno, na prejšnjem SP v Daeguju in lanskih OI v Londonu pa je bil sedmi.