Kozmus na pripravah v sončni Kaliforniji

Primož Kozmus se bo v San Diegu do začetka marca pripravljal na OI, kjer bo branil naslov svetovnega prvaka.

Objavljeno
22. november 2011 12.08
Posodobljeno
22. november 2011 12.45
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

San Diego - Primož Kozmus, aktualni olimpijski prvak v metu kladiva, je prejšnji teden prispel v olimpijski center Chula Vista v bližini San Diega, kjer se pripravlja na OI.

Naš zlati olimpijec se v vrhunsko opremljenem olimpijskem centru dobro počuti, za trening v Kaliforniji pa se je odločil tudi zaradi ugodnih klimatskih razmer. »Vse poteka normalno, v San Diegu so nas lepo sprejeli in do sedaj mi je uspelo urediti vse formalnosti okrog organizacije treninga in življenja. Center je na vrhunski ravni, vreme pa mi omogoča tudi zunanje mete, saj je čez dan temperatura okrog 20 stopinj. Letos si nisem privoščil meseca počitka, kot je bila to navada v preteklih sezonah. Namesto tega zaenkrat treniram po metodi 2-1 (2 dni intenzivnega treninga, 1 dan počitka), ki jo bom stopnjeval v 3-1. V začetku decembra se mi bo v Kaliforniji pridružil maser, trener Ogorevc pa prihaja v San Diego v januarju,« je na svoji spletni strani zapisal Kozmus.

Olimpijski center Chula Vista je bil odprt leta 1995, letno pa se tam pripravlja okrog 4000 športnikov. Kompleks vključuje atletska prizorišča, vadbišča za nogomet, veslanje, hokej, tenis, kolesarjenje in številne druge športe, športikom pa tam ni treba skrbeti za prenočišče, prehranjevanje in prevoze. V centru je prav tako mnogo rekreacijskih površin in razvojnih programov za športnike.

Kozmus bo v Chula Visti do začetka marca in se ves čas intenzivno pripravljal na ubranitev naslova svetovnega prvaka na olimpijskih igrah, ki bodo naslednje leto v Londonu.