Kozmus s poškodbo sklenil sezono

Slovenski atlet Primož Kozmus si je na jutranjem ogrevanju z utežmi pred mitingom v Dubnici nategnil hrbtno mišico.

Objavljeno
21. avgust 2013 22.35
ATHLETICS-WORLD/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dubnica - Najuspešnejši slovenski atlet na minulem svetovnem prvenstvu v Moskvi, metalec kladiva Primož Kozmus, bi moral danes sodelovati na močnem mitingu v slovaški Dubnici, a je zaradi poškodbe nastop odpovedal in obenem tudi že zaključil sezono. V izjemni konkurenci - manjkal je le Japonec Kodži Murofuši - je z najboljšim letošnjim izidom na svetu (82,40 m) zmagal Madžar Krisztian Pars pred svetovnim prvakom, Poljakom Pawlom Fajdekom (82,27), in Slovakom Marcelom Lomnickyjem (77,91).

»Zjutraj sem si pri opravljanju vaje z utežmi za mišični tonus nategnil hrbtno mišico. Upal sem, da bom kljub temu lahko metal, a mi tudi na ogrevanju ni šlo. Zato sem sklenil, da se ne splača tvegati z nastopom, saj kladiva ne bi mogel zalučati prek 70 metrov. S tem je moje letošnje tekmovalne sezone konec. Po krajšem počitku bom opravljal treninge, da bom zadržal visoko raven telesne pripravljenosti, nato me čakajo priprave na novo sezono. Sicer pa je bila tekma odlična, krog za izmet je bil izjemno hiter, kar sta Pars in Fajdek odprtih rok izkoristila z najboljšima metoma sezone,« je poudaril Brežičan, nekdanji svetovni prvak in olimpijski zmagovalec.

Nastopila sta torej le dva Slovenca, brat in sesta Špiler. Barbara je bila sedma v metu kladiva (67,97 m - zmagala je Poljakinja Anita Wlodarczyk z 78,22 m), Marko pa šesti v suvanju kroge (17,67 m; najdlje je sunil Bolgar Georgij Ivanov - 20,22 m).