Kozmus se bo maja odločil o usodi sezone

Najtrofejnejši slovenski atlet Primož Kozmus zaradi poškodbe hrbta ne ve, ali bo nastopil v tej sezoni.

Objavljeno
25. april 2015 16.22
KOZMUS Primož, met kladiva, 24.5.2014, Slovenska Bistrica
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Brežice - Slovenski metalec kladiva Primož Kozmus je sporočil, da bo meseca maja sprejel odločitev glede nastopov v tej sezoni.

Najtrofejnejši slovenski atlet je imel v pripravljalnem obdobju veliko težav s poškodbami. Najprej so ga pestile bolečine v kolkih, nato pa je obnovil težave s hrbtno mišico.

Kozmus je zato v preteklih dneh v Medulinu treniral po prilagojenem progamu, zdaj se je vrnil v domovino, kjer ga čaka nekajtedenski trening po prilagojenem programu, nato pa bo na novinarski konferenci konec meseca sporočil svojo odločitev glede nastopov v tej sezoni.

»V zimskem delu priprav sem trening moral prilagajati zaradi obnovitev težav s hrbtno mišico. Pozitivno je, da sem s pomočjo zdravnika Stanislava Peharca v Pulju ugotovil izvor težav. Gre za mišično nesorazmernost in blokado levega kolka, zdaj se torej lahko koncentriramo na odpravo težave. Glede na rehabilitacijski program bodo učinki jasni po petem ali šestem tednu, zato se bom konec maja odločil, kaj bo z letošnjo sezono in svojo odločitev pojasnil na novinarski konferenci,« je v sporočilu za javnost zapisal nekdanji olimpijski in svetovni prvak Kozmus, ki si želi zagotoviti nastop na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru, kar bi bile njegove pete igre v karieri.