Kozmus v Budimpešti le za Parsom

Primož Kozmus je na mitingu Evropske atletske zveze v Budimpešti v metu kladiva osvojil drugo mesto, zmagal je Madžar Pars.

Objavljeno
10. julij 2013 23.01
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Budimpešta - Najboljši slovenski atlet Primož Kozmus je na mitingu Evropske atletske zveze (EAA) v Budimpešti v metu kladiva osvojil drugo mesto (77,98 m).

Slovenec je v Budimpešti zaostal le za Madžarom Krisztianom Parsom (80,73), ki ga je premagal tudi na olimpijskih igrah v Londonu, tretji pa je bil Čeh Lukaš Melich (77,72).

To je bil prvi nastop Kozmusa po ekipnem evropskem prvenstvu prejšnji mesec v Kaunasu, kjer je tekmoval s poškodovanim gležnjem. »Dobro je to, da sem po daljšem času lahko tekmoval. Imel sem težave s tehniko pri vhodu v izmet. Zaradi poškodbe nekaj časa namreč nisem mogel metati in me sedaj čaka kar nekaj dela, da odpravim pomanjkljivosti. Glede na vse pa je bil dosežek dober in sem zadovoljen. Moj naslednji nastop bo konec meseca na državnem prvenstvu, mogoče pa bom vmes nastopil še na eni tekmi v tujini,« je za STA dejal Kozmus.

V Budimpešti bi morala tekmovati tudi Snežana Rodić, a je odpovedala svoj nastop v troskoku . »Odpovedala sem nastopa v Budimpešti in Madridu, ker sem imela zaradi virusa želodčne težave. Zdaj je sicer že nekaj bolje, vendar bom šele v petek vedela, če bom lahko v soboto nastopila na mitingu v Ljubljani,« je pojasnila Rodičeva.