Kragljeva deveta v Pragi

Slalomistka na divjih vodah Urša Kragelj je na prvi tekmi sezone zasedla 9. mesto, Božič in Taljat brez finala.

Objavljeno
21. junij 2015 14.50
tlo*kragelj
M. Ž., J. P., Delo.si
M. Ž., J. P., Delo.si

Praga - Slovenski slalomisti na divjih vodah so na nedeljskih nastopih tekme svetovnega pokala v Pragi ostali brez vidnejše uvrstitve.

Najvišje je bila kajakašica Urša Kragelj, ki je osvojila deveto mesto. Kragljeva je v finalu zabeležila čas 102,54 in za zmagovalnim odrom zaostala za več kot tri sekunde, medtem ko je druga predstavnica Eva Terčelj izpadla v polfinalu (19.).

»Tudi polfinalni nastop ni bil optimalen, ker sem imela dva dotika. V finalu sem se dobro počutila, a pri nekaterih kombinacijah mi ni steklo tako dobro kot v polfinalu, privoščila sem si tudi en dotik. Konkurenca je bila izjemno ostra, pozna se tudi, da so tekmovalke tu trenirale že več tednov prej. Danes je bilo težko priti na stopničke, žal se mi ni posrečilo,« je poudarila Kragljeva, ki je v polfinalu vpisala daleč najboljši čas, a padla na četrto mesto zavoljo štirih kazenskih sekund.

Zmagala je Nemka Jasmin Schornberg (98,03), druga je bila Avstralka Jessica Fox (98,16), tretja pa Čehinja Katerina Kudejova (99,15). So se pa Slovenke, ob Kragljevi in Terčeljevi še Ajda Novak, zavihtele na drugo mesto na ekipni preizkušnji, z dvema dotikoma pa premoč priznale zgolj Čehinjam, tretje so bile Avstralke.

Božič in Taljat brez finala

V konkurenci kanuističnih dvojcev sta zmagala Francoza Matthieu Peche in Gauthier Klauss (98,60), druga sta bila Čeha Jakub Jane in Ondrej Karlovsky (99,69), tretja pa njuna rojaka Marek Šindler in Jonas Kaspar (99,89).

Slovenija ni imela predstavnikov v finalu. Luka Božič in Sašo Taljat sta imela sicer šesti čas polfinala (102,19), vendar pa sta naknadno dobila pribitek dveh kazenskih sekund in nazadovala na dvanajsto mesto, tako da sta ostala brez finala.

»Prehitro smo se veseli. Naknadno so Nemci podali pritožbo na najin nastop, da sva naredila dotik v 14. vratih. Res je bila dvojka, le da sodnik tega ni opazil. Nimava se s čim obremenjevati. Letos nisva rezultatsko pokazala še domala ničesar, je bil pa današnji nastop zadovoljiv. V čolnu sva se počutila dobro, za polfinalnima zmagovalcema sva po času zaostala zgolj za dve sekundi, torej sva blizu in kar hitra. Na takšnih vožnjah bo potrebno graditi,« je poudaril Taljat.

Rezultati svetovnega pokala

K1, finale (ž)

1. Jasmin Schornberg (Nem) 98,03 (0)

2. Jessica Fox (Avs) +0,13 (0)

3. Katerina Kudejova (Češ) +1,12 (0)

...

9. Urša Kragelj (Slo) +4,51 (2)

Brez finala

Eva Terčelj (Slo)

 

C2, finale (m)

1. Matthieu Peche/Gauthier Klauss (Fra) 98,60 (0)

2. Jakub Jane/Ondrej Karlovsky (Češ) 99,69 (2)

3. Marek Šindler/Jonas Kaspar (Češ) 99,89 (2)

Brez finala

Luka Božič/Sašo Taljat (Slo)