Kraguljeva, Kratochwillova in Jerman Bukavčeva na EP v Minsku

Od petka do nedelje bo v Minsku potekalo evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki.

Objavljeno
28. april 2015 12.07
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - V beloruskem Minsku bo od petka do nedelje potekalo evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki, na katerem bodo nastopile tudi tri slovenske predstavnice. Na vzhod potujejo Špela Kratochwill, Sara Kragulj in Aja Jerman Bukavec.

Tekmovalke se bodo srečale že jutri in v četrtek, ko jih v glavnem beloruskem mestu čakata uradna treninga. Zares se bo z uradnim začetkom tekmovanja začelo v petek, finalni boji po posameznih orodjih pa se bodo razplamteli v nedeljo.

Glavno slovensko orožje na prvenstvu Stare celine bo Špela Kratochwill, ki je na domačem turnirju MTM osvojila pet kolajn, najboljši letošnji rezultat na tekmah svetovnega pokala pa zabeležila v mnogoboju v Lizboni, kjer je bila 20. »To je moje prvo EP, sem debitantka, edina od Slovenk delam vse štiri vaje. Vse si želim narediti konstantno. Sem v top formi. Na točno določeno mesto ne ciljam, želim pa ponoviti uspehe oziroma prejšnje slovenske rezultate in jih tudi mogoče izboljšati,« je dejala telovadka Narodnega doma.

V močni konkurenci s številnimi zvezdnicami, denimo Rusinjo Jano Kudrjavcevo, njeno rojakinjo Margarito Mamun, Belorusinjo Melitino Stanijuto in Azerbajdžanko Marina Durundo, Kratochwillova najvišjih uvrstitev ne pričakuje. »Za finale letos ne bo. Bi se pa lahko gibala okrog 30. mesta. Upam, da mi to uspe. Cilj ni mesto, ampak da naredim dobro vajo in dobim dobro oceno, s katero se potem lahko kosam z najboljšimi,« je dejala 17-letnica, ki bi se zadovoljila z uvrstitvijo okrog 30. mesta.