Kuk in Leban v Duisburgu na zmagovalnih stopničkah

Slovenska šprinterja na mirnih vodah Rok Kuk in Lovro Leban sta na tekmi svetovnega pokala v Duisburgu zasedla tretje mesto.

Objavljeno
27. maj 2012 17.04
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dusiburg - Potem ko sta bila slovenska veslača Rok Kuk in Lovro Leban na včerajšnji preizkušnji na 1000 metrov četrta, pa se jima je danes na pol krajši razdalji uspelo uvrstiti na zmagovalne stopničke.

Slovencema sta družbo na odru za zmagovalce delala še prvouvrščena Belorusa Vadzim Mahneu in Raman Pjatrušenka ter Nemca Andreas Ihle in Martin Hollstein.

»Včeraj sva zaradi nekaj stotink zapravila stopničke. Prehitela sta naju Šveda, ki sva ju danes še za manj prehitela midva, tako da smo se zamenjali na tretjem in četrtem mestu. Tekma na 500 m je bila ena bolj posebnih, v cilj smo prišli vsi skorajda poravnani z razlikami nekaj stotink. Nekaj časa sploh nisva vedela, ali sva tretja ali sva druga ali sploh nisva na stopničkah. Na koncu nama pomeni tretje mestu manjši obliž na včerajšnjo rano in nekaj zadostitve za to sezono, glede na to, da sva izpadla z olimpijskih iger,« je po dosežku povedal Leban.

 

Na 500 metrov je nastopil tudi kajakaš Jošt Zakrajšek. V finalu C je zmagal in osvojil skupno 19. mesto. Zakrajšek je v Duisburgu sicer dobro veslal na olimpijski, 1000-metrski razdalji, kjer je bil v soboto osmi.