Lahu bronsta kolajna v St. Peterburgu

Slovenski borec v ju-jitsuju Benjamin Lah je na svetovnih igrah borilnih veščin v St. Peterburgu osvojil bronasto kolajno.

Objavljeno
25. oktober 2013 13.00
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Sankt Peterburg - Slovenski borec Benjamin Lah si je na svetovnih igrah borilnih veščin v St. Peterburgu priboril bronasto kolajno v ju-jitsuju (do 94 kg). 

Benjamin Lah je svoje nastope začel v skupini A in napredoval brez poraza, potem ko je bil boljši tako od Kostaričana Jeremyja Lopeza Quesade kot Bernarda Denisa Douceja iz Mauritiusa (oba s 50:0).

Slovenski borec se je nato v polfinalu pomeril z drugouvrščenim iz skupine B, Mohsenom Hamidiaghchayjem, ki pa je bil boljši z 9:2. Lahu je tako preostala borba za tretje mesto, kjer se je znova soočil z Doucejem in ga ponovno premagal, tokrat s 14:0. 

V kategoriji do 94 kilogramov je zlato osvojil Rus Ilja Čarkin, ki je v finalu z 12:9 premagal Lahovega »krvnika« Hamidiaghchayja.

Lah je s svojim uspehom postal drugi slovenski borec, ki mu je v St. Peterburgu uspelo osvojiti kolajno, potem ko je bila Nina Vehar v torek srebrna v francoskem boksu.

Barbara Stiplošek četrta

V St. Peterburgu je danes tekmovala Barabara Stiplošek, ki je bila v ju-jitsuju v kategoriji do 62 kilogramov četrta.

Stiploškova je v svoji skupini B premagala Turkinjo Kiraz Sahin (50:0) in izgubila proti Švedinji Sari Windgren (4:7), z drugim mestom pa si je zagotovila nastop v polfinalu. Tam je bila od nje boljša Nemka Carina Waltraud Neupert (0:50), tako da se je Slovenka borila za končno tretje mesto.

Barbara Stiplošek je na tekmi za bronasto kolajno znova izgubila proti Švedinji Sari Windgren (4:14), tako da se je morala zadovoljiti s četrtim mestom.

Na tekmovanju v St. Peterburgu sodeluje več kot 2000 tekmovalcev iz 120 držav, ki tekmujejo v 15 borilnih panogah, med njimi je pet olimpijskih.