Laureus 2016: Bolt, Đoković, Curry, Hamilton ali Messi?

Znani so nominiranci za nagrade laureus. Pri dekletih favoritinja znova Serena Williams, na seznamu tudi Anna Fenninger.

Objavljeno
02. marec 2016 21.15
Posodobljeno
02. marec 2016 21.15
COMBO-SPORTS-LAUREUS-GER
Š. Ro.
Š. Ro.

Berlin - Po filmskih je čas tudi za športne oskarje, prestižne nagrade laureus, ki jih prejmejo športniki, ki so s svojimi dosežki najbolj zaznamovali preteklo leto. Akademija je danes že sporočila uradni seznam nominirancev, nagrade pa bo 18. aprila podelila v Berlinu.

Znova bo boj za nagrado zelo zanimiv v kategoriji za najboljšega športnika, v kateri so letos zares vroča imena. Prvi med njimi je po sanjski sezoni teniški igralec Novak Đoković, atlet Usain Bolt, ki je nagrado prejel že trikrat, voznik formule 1 Lewis Hamilton po svojem tetjem naslovu svetovnega prvaka, po peti zlati žogi pa tudi nogometaš Lionel Messi. Mnogi bi kipec dali v roke košarkarju Stephenu Curryju, ki je v ligi NBA blestel ob naslovu moštva Golden State Warriors, ali pa ta čas prvemu golfist sveta Jordanu Spiethu.

Blesteče leto je imela tudi ameriška teniška igralka Serena Williams, ki je v nominacijah za to nagrado dosegla poseben rekord - že desetič se je znašla v ožjem izboru. Na seznamu je tudi etiopska atletinja Genzebe Dibaba, najboljša atletinja leta in svetovna prvakinja v teku na 1500 m, pa Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce, ki je na SP v Pekingu osvojila drugi zaporedni in tretji naslov v teku na 100 m, ameriška plavalka Katie Ledecky po petih zlatih kolajnah na SP v Kazanu, nogometašica Carli Lloyd po osvojitvi zlate žoge in naslova svetovnih prvakinj z ZDA, ter tudi alpska smučarka Anna Fenninger, ki je po tesnem boju z našo Tino Maze prišla do drugega zaporednega velikega globusa.

V kategoriji za najboljšo ekipo so v izboru moštvo F1 Mercedes AMG Petronas, svetovni prvaki v ragbiju z Nove Zelandije All Blacks, Barcelona kot zmagovalka nogometne lige prvakov, prvaki lige NBA Golden State Warriors, teniška reprezentanca Velike Britanije po osvojitvi Davisovega pokala in ameriška ženska nogometna reprezentanca.

Za najboljši povratek sta med favoriti igralec ragbija Dan Carter in atletinja Jessica Ennis-Hill, plavalec Michael Phelps, kenijski tekač David Rudisha in ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn.