Liga prvakov: ACH Volley z zmago v Nemčiji v drugi del tekmovanja

Odbojkarji ACH Volley so na gostovanju pri Unterhachingu prišli do zmage s 3:1 in se prebili med 12 najboljših ekip.

Objavljeno
12. december 2012 16.45
Posodobljeno
12. december 2012 18.30
odbojka
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

München - Odbojkarji ACH Volleyja bodo po letu premora spet igrali v izločilnih dvobojih lige prvakov. V odločilni tekmi za drugo mesto proti Unterhachingu, ki je v Stožicah na prvi tekmi zmagal s 3:2, so pokazali, da so vendarle kakovostnejši tekmec, predvsem so lahko zadovoljni s svojo psihološko pripravljenostjo. Čeprav je bilo nekaj začetne treme, so jo hitro odpravili, izkazali pa so se, ko je bilo to najbolj potrebno. Končnice so odigrali zrelo, kar jim je na koncu prineslo, da jim za uvrstitev ni bilo treba trepetati in pogledovati, kaj se je zgodilo na drugih tekmah, v drugih skupinah, piše STA.

Kako pomembna je tekma, je pokazal njen začetek. Obe ekipi sta jo začeli nekoliko v krču, tako da napak ni manjkalo. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, prvo večjo prednost so si priigrali Ljubljančani, ki so vodili z 10:7. A pred vhodom v končnico je kazalo na zmago nemških podprvakov, ki so povedli z 22:19, toda nato je stvari v roke vzel Uroš Kovačevič. S serijo odličnih servisov je svoji ekipi priboril izenačenje, toda nato je ACH Volley dobil dva bloka in Unterhaching je imel dve zaključni žogi. Dosegel je tudi točko za 25:23, vendar je pri tem Christian Duennes z roko posegel čez mrežo, tako da je točka pripadla gostom. Ti so nato ubranili še dve zaključni žogi, svojo drugo pa z asom Gregorja Ropreta tudi izkoristili.

Z zmago v napetem uvodu so si Ljubljančani priigrali veliko psihološko prednost, ki so jo v drugem nizu znali izkoristiti. Ves čas so vodili, odlično je v tem delu igral kapetan Andrej Flajs, bil je najzaslužnejši za vodstvo 10:6, ko pa je s servisi zablestel še Milan Rašić, ki je povedel svojo ekipo v vodstvo z 19:14, je kazalo, da bodo gosti brez težav povedli z 2:0. A po neugodnih servisih Simona Hirscha so se domači približali na 19:21, toda Flajs in as Borislava Petrovića sta varovancem Luke Slabeta spet zagotovila zanesljivo prednost, niz pa je z odličnim servisom dokončno priboril Alen Šket.

ACH Volley si je z vodstvom 2:0 že zagotovil drugo mesto v skupini, čeprav delo še ni bilo stoodstotno opravljeno, pa si je vendarle dovolili padec v igri. Tretji niz so zaradi slabega začetka zanesljivo izgubili, v njegovem drugem delu pa je Slabe opravil nekaj zamenjav. Šketa je zamenjal Mory Sidibe, organizatorja igre Ropreta Carlos Moreno, Flajsa pa Jason Jablonsky.

Mnogi so mislili, da bo na začetku četrtega niza vse vrnil v igro, a je le Flajsa. Poteza se mu je obrestovala, Sidibe je imel veliko zaslug za vodstvo 9:5. Prednost je sicer hitro splahnela, ekipi pa sta se do konca izmenjavali v vodstvu vse do konca. Prvo zaključno žogo so imeli Slovenci, nato dve Nemci, tako kot v prvem nizu pa so tudi v četrtem "oranžni zmaji" izkoristili drugo, za to je z blokom poskrbel Sidibejev kolega z rezervne klopi Moreno.

Nova KBM Branik se poslavlja od Evrope

Odbojkarice Modene so si na dvoboju z Novo KBM Branik pričakovano priigrale napredovanje v osmino finala tekmovanja za pokal challenge. Potem ko so v prvi tekmi pred tednom dni v Modeni s 3:0 premagale mariborsko ekipo, so bile na povratni prav tako boljše, le s to razliko, da so jim Mariborčanke odščipnile niz. Povsem zasluženo, saj so bile na trenutke enakovredne tekmice šestouvrščeni ekipi italijanske prve lige.

Liga prvakov, 6. kolo

Skupina D

Unterhaching - ACH Volley 1:3 (-28, -20, 17, -28)

Macerata - Asse-Lennik 3:0

Vrstni red: Macerata 15 točk *, ACH Volley 13 *, Unterhaching 8, Asse-Lennik 0.