Lindsey Vonn: Zakaj ljudje to počnejo?

Tudi številni uveljavljeni svetovni športniki so na družbenih omrežjih obsodili jutranje dogajanje v Bruslju.

Objavljeno
22. marec 2016 15.29
J. P.
J. P.

Bruselj − »Težko verjamem temu, kar berem že vse dopoldne. Zakaj ljudje to počnejo?« Čivk ameriške smučarske zvezdnice Lindsey Vonn je bil le eden izmed mnogih (podobnih) odzivov uveljavljenih svetovnih športnic in športnikov po jutranjem terorističnem napadu islamskih skrajnežev na letališču in postaji podzemne železnice v Bruslju.

»Z mislimi in v molitvi sem z vsemi prizadetimi v Bruslju,« je zapisal svetovni prvak v formuli ena, Britanec Lewis Hamilton, medtem ko ga je mladi španski motociklist Marc Marquez dopolnil: »Jezen sem zaradi tega, kar se je danes zgodilo v Bruslju.« Najboljši belgijski športnik minulega leta, nogometaš Manchester Cityja Kevin de Bruyne, je na twitterju objavil srce v barvah državne zastave in kratko pripisal: »Neverjetno!«

»Ne najdem besed za današnji napad,« so bile besede nekdanje olimpijske zmagovalke v skoku v višino, upokojene atletinje Tie Hellebaut. Odzvala pa se je tudi vodilna nogometna reprezentanca sveta, Belgija, ki je v znamenje sožalja do vseh preminulih odpovedala za danes predviden trening pred prijateljskim obračunom prihodnji torek s Portugalsko. »Grozno,« pa je kratko komentirala tudi slovenska snežna kraljica Tina Maze.