Lindsey »zarjavela«, Tiger s sanjsko serijo

Prvi golfist sveta Tiger Woods je blestel prvi dan turnirja Thousands Oaks, manj njegova partnerka Lindsey Vonn.

Objavljeno
07. december 2013 10.50
Canada World Cup Womens Downhill Skiing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Los Angeles - Ameriški golfist Tiger Woods blesti na turnirju na kalifornijskem igrišču Thousands Oaks. Prvi dan turnirja je odigral sanjsko serijo in izenačil svoj rekord igrišča. Dan je namreč končal z desetimi udarci pod parom in prepričljivo prevzel vodstvo. Vpisal je deset birdijev za skupni izid 11 udarcev pod parom (133).

Gre za turnir z nagradnim skladom 3,5 milijona dolarjev Northwestern Mutual World Challenge, ki ga gosti in pripravlja prav Woods, izkupiček pa je namenjen njegovi dobrodelni organizaciji. Woods ima pred drugouvščenim Zachom Johnsonom dva udarca prednosti. »Za mano je dober dan,« je dejal Woods, ki je že 18-krat slavil na tem turnirju.

Lindsey padla na realna tla

Tega po včerajšnji prvi tekmi po 10 mesecih okrevanja po poškodbi ni mogla trditi njegova izbranka Lindsey Vonn. Na tekmi svetovnega pokala v Lake Louise, kjer je v preteklosti seriijsko zmagovala, se je po visokih obetih soočila z realnostjo in se uvrstila šele na 40. mesto.

»No, očitno sem malo 'zarjavela' ... Bila sem precej bolj živčna kot ponavadi, nisem smučala preveč pogumno. Očitno se to zgodi, če si tako hudo poškoduješ koleno in ne tekmuješ 10 mesecev. Kljub mojemu rezultatu sem zelo vesela, da spet tekmujem in že komaj čakam novo dirko,« je po tekmi zapisala ameriška smučarka