Ljubljanskim vaterpolistom prvi naslov državnih prvakov

Vaterpolisti Ljubljane so na četrti tekmi finala DP premagali Triglav z 11:7 in s 3:1 v zmagah osvojili naslov prvakov.

Objavljeno
27. junij 2015 23.39
vaterpolo
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Vaterpolisti Ljubljane so na četrti tekmi finala državnega prvenstva v Kranju premagali Triglav z 11:7 in se prvič v svoji zgodovini veselili naslova prvakov.

Pri Ljubljančanih je bil najboljši strelec Martin Puš s štirimi goli, Andraž Verač, David Kecman in Miha Fakin so zadeli po dvakrat. Pri Triglavu sta bila najučinkovitejša Benjamin Popovič in Jaša Kadivec s po dvema goloma.

Ljubljana je že v prvem napadu povedla, nato pa zadetkov ni bilo. V drugi četrtini je Triglav izenačil, a je Ljubljana nato kar trikrat zapored zadela in na veliki odmor odšla s tremi zadetki prednosti.

V tretji četrtini so si domači privoščili preveč nenatančnih podaj, kar so Ljubljančani izkoristili, dosegli štiri zaporedne zadetke za visoko vodstvo z 8:1, kar je že pomenilo, da je zmagovalec dvoboja odločen. V zadnjem delu, ko je trener gostov Jure Škof na klop posedel najboljšega igralca in strelca Martina Puša, je Triglav to izkoristil in s tremi zadetki in nekoliko ublažil poraz.

»Da bomo državni prvaki, smo napovedali lani, ko smo v finalu pokalnega tekmovanja morali priznati premoč Triglavu. Videlo se je, da smo skozi celo leto dobro delali in s kolektivno igro smo zdaj zasluženo osvojili naslov,« je po osvojenem naslovu povedal Andraž Žurman, predsednik in vratar ljubljanskega kluba.

Finale državnega prvenstva, četrta tekma

AVK Triglav - VK Ljubljana 7:11 (1:0, 3:1, 6:3, 1:3) /1:3/