Los Angeles z novim logotipom v boj za OI 2024

V Los Angelesu si želijo leta 2024 še tretjič organizirati olimpijske igre. Predstavili so nov logotip, imenovan Sledi Soncu.

M. Ž., STA
sre, 17.02.2016, 09:41

Los Angeles - Ameriško mesto Los Angeles si želi leta 2024 še tretjič gostiti olimpijske igre. Danes so nosilci kandidature v mestu angelov predstavili nov logotip, v katerem je v ospredju prav angel, ki uživa v soncu. Pisan logotip ima tudi svoje geslo - Sledi soncu (Follow the Sun).

»Ljudje vsak dan sledijo soncu v naše mesto, kjer si želijo uresničiti svoje sanje, polne ustvarjalnosti, inovacij in napredka. Vabimo ljudi, da sledijo soncu v Kalifornijo 2024, da se pridružijo nam in Los Angelesu na olimpijskih in paraolimpijskih igrah, kjer pripravljamo novo obdobje olimpizma,« je ob predstavitvi v zvezi s tem danes v centru mesta povedal vodja kandidature 2024 Casey Wasserman.

Los Angeles si želi po letih 1932 in 1984 še tretjič organizirati olimpijske igre, v ZDA pa so prepričani, da so počasi spet na vrsti, saj so imeli poletne igre nazadnje leta 1996 v Atlanti.

Tekmeci Los Angelesa so Budimpešta, Pariz in Rim. Mednarodni olimpijski komite pa bo prireditelja izbral 13. septembra 2017 na zasedanju v Limi.

Prijavi sovražni govor