Luka Čož in Bor Bratovž v avstrijski kletki

Slovenska borca jutri zvečer na prireditvi mešanih borilnih športov WFC v Bad Vöslauu.

Objavljeno
26. avgust 2016 17.22
bsa wfc
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec
Ljubljana - Na jutrišnji prireditvi mešanih borilnih športov World Freefight Challenge (WFC) v Avstriji (Bad Vöslau) se bosta predstavila tudi dva Slovenca. Luka Čož (do 77 kg) se bo spoprijel z Dunajčanom Christianom Draxlerjem, Bor Bratovž (do 84 kg) pa - pred glavnim obračunom večera med Bolgarom Svetlozarjem Savovom in Francozom Jeanom Francoisom Lenogueom - z Gradčanom Renejem Wollingerjem.

»Čeprav o tekmecu ne vem prav veliko, ker sem se v pripravah osredotočil povsem nase, verjamem, da bom kletko, v kateri se bom boril sploh prvič, zapustil kot zmagovalec. Počutim se namreč vrhunsko pripravljenega - tako telesno kot tudi psihično,« je napovedal Bratovž (8 zmag, vseh 8 s prekinitvijo, 6 porazov), za katerega bo to prvi dvoboj po lanskem novembru, ko je v Trstu izgubil s Srbom Đorđejem Markovićem.

Proti Wollingerju, ki ima v svoji statistiki deset zmag, en neodločen izid in pet porazov, se ne bo zaletaval. »Začel bom umirjeno, sprva sprožal le posamezne udarce in z njimi poskušal ujeti pravi ritem. Želim si, da bi borba trajala vse tri runde (po pet minut) in da bi po daljšem premoru pridobil dragocene občutke,« si je zaželel 34-letni Domžalčan, ki se že zelo veseli svojega prvega nastopa na prireditvi WFC po debelih treh letih. »To je že skoraj kot moj 'dom',« je še povedal Bratovž.