Luka Slabe na klopi Posojilnice Dob

Na trenerskem stolčku zamejskega odbojkarskega kluba, tudi člana lige prvakov, je zamenjal Bogdana Kotnika.

Objavljeno
20. november 2014 19.18
uho*Luka Slabe
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana - Nekdanji trener ACH Volleyja Luka Slabe, ki še vedno vodi tudi moško člansko reprezentanco, je po nekaj mesecih brez dela našel novega klubskega dolodajalca. Zvestobo je namreč obljubil zamejski Posojilnici Dob, pri kateri si je nekoč kruh služil tudi že kot igralec, na vročem trenerskem stolčku pa je zamenjal visoko ambicioznega dr. Bogdana Kotnika, ki je moštvo zapustil že drugič. Prvič se je to zgodilo takoj za tem, ko ga je premierno popeljal v ligo prvakov, v kateri pa si je vodstvo klubo postavilo po njegovem mnenju prenizke cilje, zato se je mladi strateg poslovil. Tokrat je zahreščalo na liniji s športnim direktorjem Martinom Micheujem, zato je 36-letni Korošec že v drugo pospravil kovčke, čeravno je imel s klubom podpisano dveletno pogodbo.

Luka Slabe bo tako prvič v karieri prevzel vodenje tujega kluba, ki mu je pisan na kožo vsaj iz treh razlogov. Prvič: logistično je Pliberk najbližja možna lokacija za trenerski posel onkraj meja domovine; drugič: Posojilnica Dob zastopa avstrijske barve v ligi prvakov; in tretjič: barve kluba brani tudi pet Slovencev (Jani Kovačič, Danijel Koncilja, Rok Satler, Andrej Grut, Nejc Pušnik), od tega sta dva reprezentanta, kar je za selektorja kajpak zgolj dobrodošlo. »Slabe je za nas v tem trenutku idealna rešitev, saj ekipo odlično pozna,« je poudaril Micheu. Luka bo funkcijo nastopil v roku desetih dni, takoj ko se vrne s tradicionalnega »učnega« oddiha onkraj »luže«.

Posojilnica Dob je sicer sinoči v drugem kolu nove sezone lige prvakov vpisala prvo zmago, po neverjetnem zasuku je namreč na gostovanju s 3:2 (-23, -17, 24, 24, 13) na kolena spravila zasedbo Friedrichshafna, ki je vodila že z 2:0 v nizih in z 21:19 v tretjem. Kako razburljiv in negotov je bil obračun, zgovorno pritrjuje podatek, da so se kar štirje nizi končali z minimalno razliko dveh točk. Celo tekmo so odigrali libero Jani Kovačič, podajalec Rok Satler (4 točke) in sprejemalec Andrej Grut (13), Nejc Pušnik je stopil na parket le za kratko, Danijel Koncilja pa je obsedel na klopi.

Izjemen avstrijski večer pa je z gladko zmago s 3:0 (22, 19, 14) nad Jihostrojem iz Českih Budejovic dopolnil Hypo Tirol, ki ga je celo tekmo odlično razigraval dovčerajšnji podajalec ACH Volleyja Gregor Ropret (1 točka).