Madžari v Kuala Lumpurju pretrd oreh za Slovence

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v ponedeljkovem programu svetovnega prvenstva v Kuala Lumpurju zabeležila zmago in poraz.

Objavljeno
29. februar 2016 14.10
A. V., STA
A. V., STA
Kuala Lumpur - V prvem dvoboju je bila slovenska reprezentanca brez težav s 3:0 boljša od Mehike, nato pa je pričakovano klonila proti Madžarski, izid je bil 1:3. Edino točko je prispeval Darko Jorgič.

So pa imeli Slovenci priložnost, da v obračunu s sosedi iztržijo več. Po izidu 1:1 je Deni Kožul proti izkušenem Janosu Jakabu vodil z 2:0 v nizih, a naslednje tri izgubil, v zadnjih dveh je po ogorčenem boju ostal na deveti točki. Če bi zmagal, bi se dvoboj lahko odvil povsem drugače, isto velja za Jana Žibrata, ki je v četrtem dvoboju prav tako imel svoje priložnosti.

Slovence, ki na svetovnem prvenstvu tekmuje brez pomoči Bojana Tokića, ki se je sprl z vodstvom zveze, v nadaljevanju prvenstva čaka težka naloga, če želijo osvojiti tretje mesto v skupini G in s tem tudi nadaljevati boj za uvrstitev v elitno skupino. V torek se bodo pomerili z Egiptom, ki je doslej dobil vse tri tekme s 3:0, odločilna pa bo sredina tekma z Argentino, ta je v prvem krogu presenetila Madžarsko in s tem že poskrbela, da se tekmovanje v skupini ne odvija povsem po napovedih.

Slovenska dekleta so na prvenstvu zabeležila prvi poraz. Presenetljivo jih je s 3:1 ugnal Vietnam. Točka Alex Galič je bila ob dveh porazih Mance Fajmut premalo, še posebej, ker je Tamara Pavčnik izgubila do konca negotov obračun tretjih igralk.

Slovenke bodo danes igrale še z Bolgarijo.