Maidani šampionski pas, Thurmanu nova zmaga z nokavtom

Slovenski boksar Dejan Zavec še naprej ostaja edini, ki je v dvoboju s Keithom Thurmanom na nogah zdržal vseh 12 rund.

Objavljeno
16. december 2013 00.12
SPO-BOX-ADRIEN-BRONER-V-MARCOS-MAIDANA
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
San Antonio - Velterska kategorija (do 66,678 kg), v kateri boksa tudi Ptujčan Dejan Zavec, je dobila novega svetovnega prvaka, potem ko je Argentinec Marcos Rene Maidana (35 zmag, 31 s k. o., 3 porazi) prepričljivo po točkah ugnal Američana Adriena Bronerja (27 zmag, 22 s k. o., 1 poraz) in mu odvzel šampionski pas združenja WBA.

V enem od preddvobojev pa je izjemno kakovost vnovič potrdil še neporaženi Bronerjev rojak Keith Thurman (22 zmag, 20 s k. o.), ki je s tehničnim nokavtom v 9. rundi prisilil k vdaji Jesusa Sota Karassa (28 zmag, 18 s k. o., 3 neodločeni izidi, 9 porazov). Zanimivo, da je 31-letni Mehičan v uvodni rundi povzročil kar precej težav šest let mlajšemu Američanu, ki je - mimogrede - marca letos v New Yorku po točkah premagal Zavca.

»Karass je preizkusil mojo brado, toda pravi šampion jemlje in daje udarce. Tekmeci se mi lahko upirajo nekaj rund, ne morejo pa se z menoj kosati do konca,« je poudaril Thurman, ki bi lahko v naslednjem dvoboju izzval Maidano. »To je obračun, ki si ga želijo videti ljubitelji boksa. Toda v velterski kategoriji je ogromno odličnih borcev, sam pa se hočem pomeriti z najboljšimi na svetu,« je še dejal vzhajajoči zvezdnik s Floride. Tako Zavec še naprej ostaja edini, ki je s Thurmanom na nogah zdržal vseh 12 rund.