Maja Mihalinec zanesljivo do državnega naslova

V Ljubljani poteka državno prvenstvo v dvoranski atletiki, v dopoldanskem delu najbolj prepričljiva Maja Mihalinec.

Objavljeno
14. februar 2015 14.36
bsa-atletika
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Končan je dopoldanski del državnega prvenstva v dvoranski atletiki. V konkurenci atletinj je najbolj navdušila šprinterka Maja Mihalinec, ki je v teku na 60 metrov s časom 7,31 prepričjivo osvojila naslov državne prvakinje.

Mihalinčeva se je tako vnovič - tokrat za devet stotink sekunde - spustila pod normo na dvoranskem EP, ki ga bo med 6. in 8. marcem gostila Praga. V finalu se ji je najbolj približala Sabina Veit (7,44), ki je osvojila srebrno kolajno. »Danes sem si predvsem želela rezultata okrog 7,30, ker to pomeni neko konstanto v mojih nastopih in pripravljenosti. Zdaj me naslednji teden čaka še trening, potem pa si bom malo odpočila in upam, da se bom v Pragi približala svojemu osebnemu rekordu,« je dejala slovenska adutinja na bližajočem se evropskem prvenstvu. Z današnjim rezultatom se je še dodatno približala najboljšim, njen izid je med šestnajsterico najhitrejših v Evropi in dvajseterico na svetu.

»Zelo sem vesela, da mi je uspel ta preskok glede na lansko sezono, saj je zelo dobra napoved za sezono na prostem. Predvsem na 200 m sem izboljšala osebni rekord na 23,47 in ker norma na prostem znaša 23,20, menim, da jo bom sposobna doseči,« je še dejala Mihalinčeva.

V moškem finalu na 60 m je z dobrim rezultatom presenetil Luka Rakič. Triindvajsetletni atlet Massa je naslov državnega prvaka osvojil s časom 6,80 in za sedem stotink zgrešil normo za nastop na EP v Pragi. Tek na 60 m ovire za ženske je izpustila prva favoritinja Marina Tomić.

Popoldan bodo na sporedu še finalne preizkušnje v skoku v daljino, višini in troskoku.