Mamunova prvo ime 29. turnirja MTM

Večkratna svetovna prvakinja v ritmični gimnastiki je včerajšnji zmagi v mnogoboju danes dodala še tri z rekviziti.

Objavljeno
13. marec 2016 19.34
J. P.
J. P.

Ljubljana - Rusinja Margarita Mamun je nesporno prvo ime 29. turnirja MTM v ritmični gimnastiki v Ljubljani. Po včerajšnji zmagi v mnogoboju si je namreč danes konkurenco pokorila še v treh finalih s posameznimi rekviziti, dodala pa še eno tretje mesto. V treh finalih je nastopila tudi domača adutinja Aja Jerman Bukavec in bila enkrat sedma in dvakrat osma.

Mamunova je za zmago z obročem prejela oceno 19,000, na stopničkah sta ji družbo delali Belorusinja Melitina Staniouta in Izraelka Linoy Ashram, Jermanova pa si je na osmem mestu prislužila oceno 15,200. Drugo zlato si je 20-letna večkratna svetovna prvakinja iz Rusije priborila s kiji (18,400) - vnovič je ugnala Staniouto, tretja je bila Avstrijka Nicol Ruprecht -, tretje pa s trakom (19,100). Za njo sta spet končali Staniouta in Ashramova, Jermanova je bila še enkrat osma (14,250). Je pa Mamunova z žogo premoč priznala Belorusinji (18,550) in Španki Carolini Rodriguez, tretje mesto si je razdelila z Ruprechtovo. Aja je bila sedma (15,200).

»Zelo sem vesela preboja v finale, da sem lahko tekmovala s tako dobrimi tekmicami. Bolj sem zadovoljna s sobotnimi nastopi, je pa to zelo lepa popotnica za naprej in sem res ponosna nase, da se mi je posrečilo. Danes se mi je kaka napaka prikradla tudi zavoljo utrujenosti in malo treme, a sem zadovoljna. Verjamem, da bom spodrsljaje odpravila, saj niso nič groznega,« je za STA poudarila 16-letna Aja Jerman Bukavec. Med mladinkami je med prvo trojico štirikrat končala Aleksandra Podgoršek (druga s kiji, tretja z žogo, kolebnico in obročem), Ana Kragulj je zasedla osmi mesti z žogo in obročem, Lara Pikovnik pa s kolebnico.