Manny Pacquiao se ne da

Filipinski boksarski as je z zmago nad Chrisom Algierijem ubranil naslov velterskega svetovnega prvaka po različici WBO.

Objavljeno
23. november 2014 12.16
BOXING-PACQUIAO/ALGIERI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Macao - Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao, ki ga zadnje čase vleče tudi na košarkarske parkete, se tudi v ringu zlepa ne da. Ponoči je namreč v Macau ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različici WBO, potem ko je bil v dvorani Cotai po točkah boljši od ameriškega izzivalca Chrisa Algierija. Manny je tako vpisal že svojo 57. zmago v profesionalni karieri, 38. jih je doslej dosegel z nokavtom, ob tem ima v statistiki še pet porazov (tri z nokavtom) in dva remija.

Petintridesetletni Filipinec je pet let mlajšega tekmeca kar šestkrat spravil na tla, naposled pa dvignil roki šampionsko v zrak po dvanajstih rundah in enotni sodniški odločitvi (119:103, 119:103, 120:102). »Manny je enostavno velik borec. Ne le njegova izjemna hitrost udarcev. Vse, kar dela, počne dobro. Svoj boksarski slog je izpilil do zadnjega detajla, neverjeten je,« se je zmagovalcu priklonil Algieri, ki je moral v svojem 21. profesionalnem nastopu sploh prvič na kolena po dvajsetih zmagah, od tega osmih z nokavtom.

Pacquiao, ki je sicer v domovini tudi kongresnik, je bil z zmago zadovoljen, pa čeravno je ni nadgradil z nokavtom, ki se mu ni posrečil že debelih pet let. »Prišel sem se borit, vse sem dal od sebe, zadovoljen sem s prikazanim,« je poudaril priljubljeni Pac-Man, sicer tudi igralec in pevec.