Mannyjeve olimpijske sanje

Filipinski zvezdnik bi utegnil izkoristiti spremenjena pravila AIBA, ki po novem dopušča nastop na OI tudi profesionalcem.

Objavljeno
03. marec 2016 08.09
J. P.
J. P.

Manila - Boksarski zvezdnik Manny Pacquiao, ki je sicer nedavno napovedal skorajšnje tekmovalno slovo (po aprilskem obračunu s Timothyjem Bradleyjem), a se kmalu ugriznil v jezik, bi utegnil izkoristiti spremembe, ki jih je Mednarodna boksarska zveza (AIBA) uvedla glede olimpijskih turnirjev. Pred kratkim je namreč odpravila omejitve za profesionalne boksarje, ki doslej v konkurenci amaterjev niso smeli nastopati na olimpijskih igrah, že letos v Riu pa bo drugače, kar bi utegnil izkoristiti Filipinec, ki je že izrazil željo po udeležbi.

»Bilo bi mi v čast, če bi svojo državo lahko zastopal na olimpijskem turnirju. Če bo interes, zakaj pa ne? Za svojo državo bi storil vse,« je poudaril Pacquiao, ki je v karieri dobil 57 dvobojev (38 z nokavtom), šest jih je izgubil in dva remiziral, po koncu pa se namerava preusmeriti v politiko, sprva v boju za senatorski in nato še za predsedniški stolček. Manny je sicer že prejel osebno vabilo Tajvanca Wu Ching-kua, predsednika AIBA, ki skrbi za amaterski boks, pod njeno okrilje pa sodi tudi olimpijski turnir. Kvalifikacije za Rio sicer že potekajo, bodo pa pri AIBA priložnost ponudili tudi vsem profesionalcem, ki bi želeli nastopiti.