Mariborčankam ni pomagala niti zmaga

Odbojkarice Nove KBM Branika so v povratni tekmi osmine finala pokala Cev s 3:2 premagale ekipo Galatasaraya.

Objavljeno
23. februar 2017 22.33
Finale ženskega državnega prvenstva v odbojki med Calcit in Branik v športni dvorani v Kamniku, 29. marca 2014
A. V., STA
A. V., STA

Maribor - Odbojkarice Nove KBM Branika so v povratni tekmi osmine finala pokala Cev s 3:2 (-14, 23, -20, 21, 9) premagale Galatasaray, a ker so prvo tekmo izgubile z 0:3, so se poslovile od tega tekmovanja. Prvo ime tekme je bila Iza Mlakar - dosegla je kar 29 točk -, ki na prvi tekmi zaradi bolezni ni igrala.

Ekipa Galatasaraya s štirimi tujkami, Belgijko Charlotte Leys, Sinedad Jack iz Trinidada in Tobaga, Italijanko Nadio Centoni in Bolgarko Hristino Rusevo, je tekmo začela odločno. Visoke igralke so domala vsak napad končale s točko, še posebej pa sta bili učinkoviti 193 cm visoki Jackova in Seda Aslanyürek. Ob prvem tehničnem odmoru so si priigrale štiri točke prednosti, ob drugem je ta narasla na sedem točk, ko pa se je v napadu razigrala še Ruseva, njihove poti do vodstva v nizih ni bilo moč zaustaviti.

V drugem nizu so Mariborčanke zaigrale veliko bolje v obrambi in napadu in povedle 6:4. Mariborska vrsta je tudi v nadaljevanju igrala zelo dobro in si priigrala tri točke prednosti (17:14). Še višjo razliko je z nekaj zaporednimi točkami preprečila Centonijeva, pri rezultatu 22:22 pa so Mariborčanke s točkami Planinščeve z blokom, Sare Najdič z imenitnim začetnim udarcem in Sobočanove s premetenim napadom izenačile rezultat v nizih.

Štajerke so tudi v tretjem nizu zaigrale zbrano. S točkami Mlakarjeve in Planinščeve so povedle 8:7. Tudi v nadaljevanju je bila igra izenačena, nekaj več od nje so imele turške igralke, ki jim je po zaslugi učinkovite Aslanyürekove uspel preobrat z vodstvom 19:14. Domače so v končnici zaigrale zavzeto, se tekmicam približale na tri točke, zasuk pa jim ni uspel. Izkušena vrsta gostij je osvojila niz, s katerim si je priigrala napredovanje v četrtfinale.

V četrtem nizu so se gostiteljice spet enakovredno kosale z gostjami. Po drugem tehničnem odmoru so si po točkah izjemno razpoložene Mlakarjeve priigrale prednost treh točk, ki je z zbrano in odločno igro do konca niza niso več izpustile iz rok. V podaljšanem nizu so Štajerke še naprej igrale na visoki ravni, nadigrale nekoliko premešano šesterko Turkinj in se veselile zmage.

"Galatasaray je v prvem nizu prikazal vrhunsko igro, naše igralke pa so, morda tudi zaradi pomembnosti tekme, naredile preveč napak. V nadaljevanju smo se enakovredno kosali s tekmicami Žal mi je, da nismo osvojili tretjega niza, če bi bilo malce sreče, bi nam morda uspelo in nadaljevanje tekme bi bilo še bolj zanimivo. Za igro in zmago si naše igralke zaslužijo pohvalo," je povedal trener Mariborčank Bruno Najdič.

Nova KBM Branik - Galatasaray 3:2 (-14, 23, -20, 21, 9)

Dvorana Lukna, gledalcev 500, sodnika: Kolos (BiH), Marev (Bolgarija).
Nova KBM Brnik: Mlakar 29, Blagne 7, Košenina, Kaučič 1, Vovk, Najdič 7, Milosavljević, Planinšec 11, Sobočan 13, Jerala, Pintar 2, Koskelo.
Galatasaray: Jack 8, Guneyligil, Öz, Germen 1, Leys 8, Aslanyürek 19, Kalac 4, Önal 5, Alikaya 1, Centoni 17, Ruseva 14, Aydinlar 5.