Mariborčanke glavnino dela opravile že v BiH

Slovenske odbojkarice so bile v prvi tekmi 2. kola kvalifikacij za ligo prvakinj s 3:0 uspešnejše od Jedinstva iz Brčkega.

Objavljeno
18. oktober 2017 11.06
J. P.
J. P.

Brčko - Slovenske šampionke, odbojkarice Nove KBM Branik, so storile velik korak do zadnje stopničke pred uvrstitvijo v ligo prvakinj. V drugem kvalifikacijskem kolu so bile od Jedinstva iz Brčkega brez težav, s 3:0 (17, 13, 22), boljše že na gostovanju, zmago bodo potrjevale v soboto (ob 18. uri) v domači Lukni.

V prvih dveh nizih so varovanke novega trenerja Sama Miklavca, sicer tudi pomočnika selektorja moške izbrane vrste, ki je nadomestil Bruna Najdiča, popolnoma dominirale na parketu, le tretji del je bil nekoliko bolj izenačen, gostiteljice so še vodile ob drugem tehničnem odmoru, v končnici pa se je tehtnica - predvsem po zaslugi kar enajstih blokov in bistveno uspešnejšega napada - spet nagnila na domačo stran.

Poleg standardnega učinka korektorke Ize Mlakar, ki se je ustavila pri 17 točkah, velja izpostaviti prispevek gorenjske blokerke Ele Pintar, ki v tej sezoni dobiva priložnost v začetni postavi kot zamenjava za Sašo Planinšec, ki se je preselila v Nemčijo. Prispevala je namreč deset točk, od tega kar štiri z bloki. Če bodo Mariborčanke uspešne tudi v soboto, jih na zadnji stopnički pred ligo prvakinj najverjetneje čaka poljski Developres SkyRes Rzeszow.

BIMAL JEDINSTVO BRČKO : NOVA KBM BRANIK 0:3 (-17, -13, -22)

Dvorana Magnet, gledalcev 800, sodnika Balandžić (Srbija) in Akinci (Turčija).

Bimal Jedinstvo Brčko: Slijepčević 11, Mitrović 7, Radović 5, Dragutinović 2, Ivković (L), Gajić 3, V. Kostić 4 - prva postava; Biberdžić, Kenjalo, Krstojević, R. Kostić; Vidaković ni igrala.

Nova KBM Branik: Mlakar 17, Kaučič 7, Vovk 9, Najdič 3, Sobočan 9, Pintar 10, Koskelo (L) - prva postava; Milosavljević; Košenina, Sužnik (L), A. Jerala in Krajnc niso igrale.