Mariborčanke prepričljive v Bratislavi

Odbojkarice Nove KBM Branika so v 2. kolu srednjeevropske lige premagale Doprastav s 3:0 (23, 17, 19).

Objavljeno
18. oktober 2012 23.05
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Bratislava - Slovenske odbojkarske prvakinje so po zmagi nad ekipo Splita v prvi tekmi interlige zlahka zabeležile še drugi par točk. V gosteh so premagale ekipo Doprastav iz Bratislave. Gostiteljice so le v uvodnem nizu imele priložnost za zmago, v drugem in tretjem pa so bil Mariborčanke veliko boljše, poroča STA.

Prvi niz se je začel slabo za gostje, kajti gostiteljice so po nekaj dobrih napadalnih akcijah povedle z 8:3. Toda v nadaljevanju je ekipa Nove KBM Branika zaigrala bolj zbrano, pri 12:12 ujela domačo vrsto in ekipi sta se do konca niza menjavali v vodstvu. V ključnih trenutkih so Mariborčanke dosegle dve točki zapored in osvojile niz.

Tudi v uvodnih minutah drugega niza je domača vrsta igrala bolj zanesljivo in odločno in povedla s tremi točkami. A njeno vodstvo ni trajalo dolgo, kajti po uspešnih napadih Nike Blagne in izvrstni igri Sare Hutinski v bloku se je tehtnica nagnila na stran slovenskih prvakinj. Po drugem tehničnem odmoru so prevzele vajeti igre v svoje roke, si priigrale nekaj točk prednosti in osvojile še drugi niz.

Gostiteljice se v tretjem nizu še vedno računale na preobrat, a je bil njihov račun brez krčmarja. Mariborska vrsta je igrala zbrano, nadzirala potek igre in ni dovolila domači vrsti, da bi se rezultatsko odlepila. V končnici je prišla do veljave boljša telesna pripravljenost in taktična igra Mariborčank, ki so dobile še tretji niz.