Marič in Pojetova državna prvaka v šprintu

Biatlonca Janez Marič in Urška Poje sta zmagala na šprinterski tekmi državnega prvenstva.

Objavljeno
27. december 2014 14.12
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pokljuka - Najboljši slovenski biatlonci so se danes na Pokljuki pomerili na šprinterski tekmi državnega prvenstva, naslova sta osvojila Janez Marič (TSK OGP Grad Bled) in Urška Poje (SK Loška dolina).

Janez Marič je na strelišču zadel vseh deset tarč in za 22,4 sekunde prehitel prvega favorita Jakova Faka (ŠD Pokljuka), tretjeuvrščeni Peter Dokl (SK Ihan) je zaostal za 52,2 sekunde.

»Pred tekmo si želiš, da bi bila tekma optimalna, da bi imel popoln strelski izkupiček. Še lepše je to, da je Jakov prav tako naredil popolno tekmo in da sem ga premagal, kar si pred sprintom nisem predstavljal. Zadnje dni sem pridno treniral, zdaj prihajam k sebi, na progi pa se počutim zelo dobro. Na streljanju sem v primerjavi z Jakovom verjetno izgubil kakšno sekundo, saj sem streljal v svojem ritmu, tako da sem potem precej pridobil v teku. To tekmo si želim najprej prenesti na sprint v Oberhofu oziroma tudi na naslednje tekme svetovnega pokala. Če mi to uspe, bom zelo zadovoljen,« je dejal Marič.

Pojetova izkoristila odsotnost Gregorinove

Pri ženskah je v okrnjeni zasedbi slavila Urška Poje iz SK Loška dolina. Pojetova je zadela devet izmed desetih tarč in ciljno črto prečkala s prednostjo 48,1 sekunde pred Anjo Eržen iz TSK OGP Grad Bled, na tretjem mestu je bila Tais Vozelj iz TSK Triglav Kranj (+1:23,6).

»Malo sem prehlajena in imam malo vročine, nič posebnega. Toda brez treninga je težko nastopiti tudi na takšni tekmi kot je državno prvenstvo. Od ponedeljka pa do petka nisem trenirala, le v petek sem šla malo teči. Upam, da bolezen ne bo preveč vplivala na nadaljevanje sezone,« je dejala Pojetova.

Tekmo sta izpustili Teja Gregorin (ŠK Nika Ihan) in Andreja Mali (ŠD Mali svet), pri čemer se je Gregorinova nastopu odpovedala zaradi pomanjkanja treninga: »Malo sem prehlajena in imam malo vročine, nič posebnega. Toda brez treninga je težko nastopiti tudi na takšni tekmi kot je državno prvenstvo. Od ponedeljka pa do petka nisem trenirala, le v petek sem šla malo teči. Upam, da bolezen ne bo preveč vplivala na nadaljevanje sezone.«

 

Rezultati DP

Moški, 10 km

1. Janez Marič (TSK OGP Grad Bled) 25:24,2/0

2. Jakov Fak (ŠD Pokljuka) 25:46,6/0

3. Peter Dokl (SK Ihan) 26:16,4/0

 

Ženske, 6 km

1. Urška Poje (SK Loška dolina) 20:34,3/1

2. Anja Eržen (TSK OGP Grad Bled) 21:22,4/4

3. Tais Vozelj (TSK Triglav Kranj) 21:57,9/1