Markovičeva in Kruder brez finala v Münchnu

V polfinalu tekme svetovnega pokala v plezanju na balvanih sta obstala Mina Markovič in Jernej Kruder.

Objavljeno
25. avgust 2013 11.10
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Slovenska športna plezalca Mina Markovič in Jernej Kruder sta nastope na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Münchnu končala v polfinalu. Markovičeva je bila 10., Kruder pa 13., oba pa sta tako ostala brez finalnega nastopa.

»Seveda sem si želela finale in sem bila pripravljena zanj, kar sem dokazala tako danes kot včeraj v kvalifikacijah. Žal je bilo preveč nepotrebnih poskusov, ki so mogoče posledica tudi tega, da nekaj časa nisem plezala balvanov. V balvanih je tako, da marsikdaj naletiš na težave, ki ti zelo ustrezajo in gre vse kot maslu ter končaš na vrhu, potem pa si že naslednji teden zunaj finala ali pa celo kakšno mesto nižje. Evropsko prvenstvo sledi že naslednji vikend. Mislim, da sem vseeno na tej tekmi dobila potrdilo, da sem sposobna priti v finale, da sem telesno zelo dobro pripravljena in da je lahko vse skupaj samo dober dodatek k težavnosti,« je po tekmi na Bavarskem dejala Markovičeva, ki se je pred dvema letoma v Münchnu zmagala.

Že v kvalifikacijah končal Klemen Bečan, ki je dosegel 47. mesto brez preplezanega vrha. Zanimivo je, da je Avstrijka Anna Stöhr, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih, v kvalifikacijah zasedla šele 19. mesto.

Po zadnji tekmi svetovnega pokala v balvanih bo prihodnji konec tedna sledilo še evropsko prvenstvo v balvanih, ki ga bo gostil nizozemski Eindhoven in na katerem bodo nastopili Markovičeva, Kruder in Bečan.