Martina Ratej tretja v Londonu

Slovenska metalka kopja Martina Ratej je na mitingu diamantne lige v Londonu osvojila odlično tretje mesto. 

Objavljeno
09. julij 2017 19.30
ATHLETICS-DIAMOND/LONDON
N. Gr., S. V.
N. Gr., S. V.
London - Martina Ratej je z odliko opravila prvi letošnji nastop v diamantni ligi. Na olimpijskem štadionu v Londonu, kjer se bodo v začetku avgusta delile kolajne svetovnega prvenstva, je namreč v metu kopja osvojila 3. mesto, pri tem s 64,85 m dosegla deseti met v karieri, seveda svojega najboljšega v tej sezoni. Pred njo sta bili le olimpijska prvakinja Sara Kolak (67,83 m; na fotografiji), varovanka slovenskega trenerja Andreja Hajnška, in svetovna rekorderka Barbora Špotakova (68,26). »Po dolgem času sem na veliki tekmi dosegla dober rezultat, kar me zelo veseli, poleg tega je bila konkurenca v Londonu zelo močna,« je bila zadovoljna Ratejeva, ki jo naslednja tekma čaka v nedeljo na diamantni ligi v Rabatu, naslednji konec tedna pa še zadnja preizkušnja pred svetovnim prvenstvom, državno prvenstvo v Celju.

Blestela Amos in Felixova

Letošnja najboljša časa na svetu sta postavila Nigel Amos iz Bocvane v teku na 800 metrov ter Američanka Allyson Felix v teku na 400 metrov. Amos je razdaljo pretekel v času 1:43,18 minute, Felixova pa v 49,65 sekunde. Ena od poslastic današnjega mitinga v Londonu, ki bo med 4. in 12. avgustom gostil tudi svetovno prvenstvo v kraljici športov, je bil ženski tek na 100 metrov. V bržkone najbolj atraktivni atletski disciplini je smetano pobrala Jamajčanka Elaine Thompson, ki je s časom 10,94 za tri stotinke sekunde premagala evropsko kraljico sprinta - Nizozemko Dafne Schippers.

Britanski privrženci atletike so najbolj nestrpno pričakovali tek na 3000 metrov, na njihovo veliko veselje pa je slavil svetovni in olimpijski prvak Mo Farah s časom 3:35,15. Zelo dober je bil tudi dosežek olimpijske prvakinje v skoku v daljino Američanke Tianne Bartoletta, ki je ob londonski zmagi zmogla 701 cm, 13 cm je zaostala evropska prvakinja Ivana Španović iz Srbije.