Maruša Mišmaš bo izpustila Doho

Uvodnega mitinga atletske diamantne lige v Dohi se zavoljo poškodbe rame ne bo mogel udeležiti niti Reanud Lavillenie.

Objavljeno
12. maj 2015 14.54
bsa-atletika
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš je morala zaradi poškodbe gležnja, ki jo je staknila v soboto v Bratislavi, odpovedati nastop na petkovi atletski diamantni ligi v Dohi. Tekačica na 3000 metrov z zaprekami je na Slovaškem zmagala, s časom 9:35,10 postavila tudi državni rekord in izpolnila olimpijsko normo za Rio in normo za letošnje svetovno prvenstvo v Pekingu. Vendar pa ...

»Na zadnji vodni oviri sem nerodno pristala in si zvila gleženj, na katerega zdaj ne morem niti stopiti. Hodim na terapije k Nežki Poljanšek, ki že ve, kaj počne. Rekla mi je, da se bom hitro pozdravila, žal pa bom morala izpustiti Doho in verjetno tudi Rim. Dotlej bom bržčas že zdrava, vendar pa po odpovedi Dohe zdaj ne morem na štartni seznam za nastop v Riu. Res škoda,« je poudarila mlada Grosupeljčanka.

Z dosežkom iz Bratislave je zelo zadovoljna. »Tekla sem sproščeno in hitro, dobro sem se počutila in se kljub dežju nisem pustila motiti. Vse je šlo po načrtih do zadnje vodne ovire, ko sem po doskoku začutila močno bolečino, vendar pa s stisnjenimi zobmi tekla do cilja, saj sem vedela, da bom dosegla zelo dober izid,« se je nazaj ozrla Mišmaševa.

Mimogrede: v Dohi ne bo nastopil niti svetovni rekorder in olimpijski zmagovalec v skoku s palico Renaud Lavillenie. Osemindvajsetletni Francoz si je poškodoval ramo med tekom v štafeti 4 x 100 metrov, ko je branil barve svojega kluba Lyona, in bo moral prisilno počivati vsaj deset dni, bržkone pa bo nared že za diamantni miting 20. maja v Eugenu.