Maruša Mišmaš: Gremo v Rio

Prvič v sezoni je tekla na 3000 m zapreke, pred tem je na državnem prvenstvu v Celju osvojila naslova na 1500 in 3000 m.

Objavljeno
01. julij 2016 16.15
BALKANSKO PRVENSTVO V KROSU
A. V., STA
A. V., STA

Ljubljana - Maruša Mišmaš (Mass) je na četrtkovem mitingu Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana v Ljubljani v teku na 300 m zapreke slavila z 9:56,96, potrdila normo za olimpijske igre in bila s slednjim, zaradi poškodb, ki jo spremljalo v tej sezoni, zelo zadovoljna: "Gremo v Rio!"

"Vesela sem, da sem odtekla potrditveno normo za olimpijske igre, kar je bil glavni cilj teka. Drugače pa s tekom nisem ravno zadovoljna. Nisem imela še pravega občutka na ovirah, ampak verjamem, da bo tudi ta občutek prišel. Vem, da lahko tečem še hitreje in to bom poskušala pokazati naslednji teden na evropskem prvenstvu v Amsterdamu, ko bom imela tudi pravo konkurenco. Zelo sem hvaležna vsem fizioterapevtom, doktorjem in trenerjem, ki so bili v času poškodbe ob meni, mi nudili strokovno podporo in me spravili nazaj v formo. Brez njihove podpore mi ne bi uspelo," se je zahvalila Mišmaševa pred EP v Amsterdamu.

Prvič v sezoni je tekla na 3000 m zapreke, pred tem je na državnem prvenstvu v Celju osvojila naslova na 1500 in 3000 m. Že tedaj v poškodovani tetivi bolečin ni čutila. "Sem zelo vesela. Zdravnik je dejal, da mi ne more narediti terapije z matičnimi celicami, lahko bi šla na operacijo, vendar to v tem trenutku zaradi zahtevanega enomesečnega premora ni mogoče, ker so pred vrati EP in OI. Zaenkrat dobro kaže," je povedala po DP; na začetku prejšnjega tedna je, podobno kot v Celju, osvojila pokalna naslova na 1500 in 3000 m v Novi Gorici.