Mateja Šimic uvodoma na 28. mestu

Slovenska olimpijka Mateja Šimic je na uvodni tekmi svetovne serije v triatlonu za zmagovalko zaostala šest minut in pol.

Objavljeno
06. april 2014 14.05
*rsi* SIMIC MATEJA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Auckland - Novozelandski Auckland je te dni gostil dve elitni športni prireditvi: uvodno dirko svetovnega prvenstva v spidveju in prvo preizkušnjo svetovne serije v triatlonu, ki se jo je udeležila tudi edina Slovenka, olimpijka Mateja Šimic, in na 28. mestu (2;14:59) za najhitrejšo zaostala skoraj šest minut in pol.

Zmage se je veselila Britanka Jodie Stimpson, ki je plavalni del resda končala šele na 27. mestu, bila nato najhitrejša na kolesu, v teku pa je zaostala skoraj minuto in pol za Američanko Gwen Jorgensen, vendar pa v skupnem seštevku vseeno zadržala 25 sekund zaloge pred prvo izzivalko, Nemko Anne Haug. Na zmagovalni oder je - z zaostankom 36 sekund - stopila še druga Britanka Helen Jenkins.

V moški konkurenci se je zmage veselil Španec Javier Gomez (1;54:13), ki je za 20 sekund odpravil Britanca Jonathana Brownleeja in še za 16 sekund več Avstralca Aarona Royla. Prihodnja postaja svetovne serije bo konec meseca južnoafriški Capetown.