Mayweather po rekord z Zavčevim nasprotnikom

Rekord 49 zmag brez poraza bo skušal Floyd Mayweather doseči proti Andreju Bertu, s katerim se je leta 2011 meril Dejan Zavec.

Objavljeno
05. avgust 2015 09.18
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Las Vegas - Ameriški boksar Floyd Mayweather je sporočil, da se bo v svojem naslednjem dvoboju pomeril z rojakom Andrejem Bertom, krvnikom našega Dejana Zavca, ki je proti njemu klonil leta 2011. Dvoboj bo 12. septembra v Las Vegasu.

Najbogatejši športni na svetu bo skušal izenačiti legendarni rekord Rockyja Marciana - 49 zmag brez poraza, obenem pa naj bi bil to njegov zadnji dvoboj v karieri. Po njem se mu namreč izteče večmilijonska pogodba s plačljivo televizijo Showtime.

Mayweather je novico razkril prek socialnih omrežji: »Pripravljen sem, da 12. septembra svetu pokažem, da sem najboljši vseh časov. Bom v najboljši formi, saj me čaka zahteven, mlad borec, ki je odločen premagati najboljšega. 48 jih je že poskusilo, poskrbel bom tudi za 49.«

Berto, ki je 2004 zastopal Haiti na olimpijskih igrah, ima rekord 30-3, od tega 23 'knockoutov', vendar je od leta 2011 dobil le tri od šestih dvobojev. Med temi je bil tudi Zavec, ki je moral v Mississippiju predati naslov svetovnega prvaka po verziji IBF zaradi poškodbe očesa v peti rundi.